Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όρμπαν: Δεν δίνουμε άλλα χρήματα στην Ουκρανία – Να μας πουν πού πήγαν τα προηγούμενα

Όρμπαν: Δεν δίνουμε άλλα χρήματα στην Ουκρανία – Να μας πουν πού πήγαν τα προηγούμενα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίκτορ Όρμπαν, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, Ουγγαρία, Ουκρανία, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, Πολωνία, Σύνοδος Κορυφής,

Την αντίθεση της Ουγγαρίας στα ευρωπαϊκά σχέδια για επιπλέον πόρους στην Ουκρανία εξέφρασε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Σημείωσε, δε, ότι η χώρα του δεν προτίθεται να συμβάλει περαιτέρω στη χρηματοδότηση του αυξημένου κόστους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, ο Όρμπαν επεσήμανε ότι το αίτημα της Κομισιόν η Ουγγαρία να συμβάλει με περισσότερα χρήματα είναι «γελοίο», την ώρα που η Βουδαπέστη, μαζί με την Πολωνία, δεν έχουν λάβει χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. εν μέσω διαμάχης τους με τις Βρυξέλλες για το κράτος δικαίου.

Η Ε.Ε. θα χορηγήσει στην Ουκρανία βοήθεια ύψους 50 δισ. ευρώ το διάστημα 2024-27, ανακοίνωσε στις 20 Ιουνίου η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: εμείς οι Ούγγροι (…) δεν θα δώσουμε περισσότερα χρήματα στην Ουκρανία μέχρι να μας πουν πού πήγαν τα προηγούμενα περίπου 70 δισ. ευρώ», υπογράμμισε ο Όρμπαν.

«Και το βρίσκουμε εντελώς γελοίο και παράλογο να πρέπει να συμβάλουμε περισσότερα χρήματα για τη χρηματοδότηση του κόστους εξυπηρέτησης ενός δανείου, από το οποίο δεν έχουμε λάβει τους πόρους που δικαιούμαστε», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Reuters.

Σχετικά άρθρα