Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι μισθοφόροι της «Βάγκνερ» σταματούν να πολεμούν στην Ουκρανία

Οι μισθοφόροι της «Βάγκνερ» σταματούν να πολεμούν στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιδιωτικός Στρατός Βάγκνερ, Μισθοφόροι, Ουκρανία, Ρωσία,

Θα σταματήσουν να πολεμούν στην Ουκρανία οι μισθοφόροι της Wagner, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής άμυνας της Δούμας Αντρέι Καρταπόλοφ, καθώς ο ηγέτης του μισθοφορικού στρατού, Γεβγκένι Πριγκόζιν, αρνήθηκε να υπογράψει συμβόλαια με το Κρεμλίνο.

Ο Καρταπόλοφ δήλωσε ότι λίγες ημέρες πριν από την απόπειρα εξέγερσης, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι «όλες [οι ομάδες] που εκτελούν πολεμικές αποστολές πρέπει να υπογράψουν συμβόλαιο» με το υπουργείο, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Ο Καρταπόλοφ είπε ότι ο Πριγκόζιν δεν υπέγραψε τα συμβόλαια και ενημερώθηκε ότι «η Βάγκνερ δεν θα λάβει μέρος σε ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Η Ουκρανία επιβεβαίωσε την Τετάρτη 28/6 ότι τα στρατεύματα της Wagner δεν πολεμούν πλέον στο μέτωπο και αντικαταστάθηκαν από ρωσικές μονάδες.

Ωστόσο, όπως αναγνωρίζει η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ, η εξέγερση του μισθοφορικού στρατού δεν έχει επηρεάσει ακόμα τον πόλεμο.

Ο αντίκτυπος έτσι της ανταρσίας στα πεδία των μαχών είναι περιορισμένος, σύμφωνα με αναλυτές αλλά και το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Εντός του ρωσικού στρατού, θα υπάρξει βαθιά δυσφορία μεταξύ πολλών ηγετών που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία για την πίστη των διαφορετικών μονάδων.

Θα υπάρχει μια συνεχής ανησυχία μεταξύ των ανώτερων ηγετών σχετικά με το ποιος θεωρείται άξιος εμπιστοσύνης στην αλυσίδα διοίκησής τους – πάνω και κάτω από αυτούς, σημειώνει ο Ράιν δίνοντας το παράδειγμα του στρατηγού Σεργκέι Σουροβίκιν που, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, γνώριζε τα σχέδια του Πριγκόζιν να στασιάσει.

Πηγή: CNBC

Σχετικά άρθρα