Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρίσι: Φλέγεται η Ναντέρ για τη δολοφονία του 17χρονου Ναχέλ – 40.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Παρίσι: Φλέγεται η Ναντέρ για τη δολοφονία του 17χρονου Ναχέλ – 40.000 αστυνομικοί στους δρόμους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομική Βία, Βίντεο, Γαλλία, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Δολοφονίες, Εμανουέλ Μακρόν, Παρίσι,

Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στους δρόμους της Ναντέρ, στα προάστια του Παρισιού με επικεφαλής τη μητέρα του Ναχέλ, του 17χρονου που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού την Τρίτη (27/6) ζητώντας δικαιοσύνη για την δολοφονία του.

Η «Λευκή Πορεία» ξεκίνησε την Πέμπτη στις 14.00 ώρα Γαλλίας από το οικιστικό συγκρότημα Pablo Picasso στη Ναντέρ με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως «Δικαιοσύνη για τον Ναχέλ» και «Ποτέ Ξανά».

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τις πρώτες περιπτώσεις συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στην πορεία που βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους αστυνομικούς να κάνουν ευρεία χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλυθεί η διαδήλωση.

Γάλλοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι 40.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται απόψε στους δρόμους σε όλη τη Γαλλία για να αντιμετωπίσουν την τρίτη σε σειρά νύχτα ταραχών.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν υπουργοί της κυβέρνησης Μακρόν, δεν αναμένεται να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στη φυλακή μέχρι τη δίκη ο αστυνομικός

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία απαγγέλθηκαν στον Γάλλο αστυνομικό ο οποίος στη συνέχεια προφυλακίστηκε εν όψει της δίκης για τη δολοφονία του 17χρονου Ναχέλ, όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς την Πέμπτη.

Ο ανακριτής απήγγειλε στον αστυνομικό κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και τον έθεσε υπό προσωρινή κράτηση για το περιστατικό της Τρίτης, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή εισαγγελία σύμφωνα με το france24.

Σχετικά άρθρα