Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι σκότωσαν Γερμανό εθελοντή που πολεμούσε αντάρτης με τους Κούρδους (PKK)

Οι Τούρκοι σκότωσαν Γερμανό εθελοντή που πολεμούσε αντάρτης με τους Κούρδους (PKK)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία,

Οι Τούρκοι σκότωσαν στις 15 Ιουνίου 2023 στα βουνά του ιρακινού Κουρδιστάν, όπου έχουν παράνομα εισβάλλει, έναν Γερμανό εθελοντή που πολεμούσε αντάρτης με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK). Ο Γερμανός είχε πάρει το αντάρτικο ψευδώνυμο «Azad Şerger», το πραγματικό του όνομα ήταν Thomas Joham Spries.

Σε ανάρτηση στο Twitter γράφτηκε:

«Ο Azad (Thomas Joham Spries) από το Mainburg της Γερμανίας ακολούθησε ένα διεθνιστικό ιδεώδες, αφιερώνοντας τον εαυτό του σε μια επαναστατική ζωή, βασισμένη στον αγώνα και την αντίσταση.

»Απέρριψε τη ζωή στο καπιταλιστικό σύστημα και μέχρι το μαρτύριο του δεν έπαψε ποτέ να παλεύει για μια ελεύθερη ζωή».

«Ο Αζάντ, όπως πολλοί από εμάς», γράφει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, «ήταν μέρος του αντιφασιστικού αγώνα στην πατρίδα του.

»Και όπως πολλοί από εμάς, ασχολήθηκε με διαφορετικές αριστερές ιδέες και κινήματα μέχρι που γνώρισε το κουρδικό κίνημα ελευθερίας κατά τη διάρκεια των σπουδών του, όταν άρχισε να διαβάζει τα αμυντικά γραπτά του αρχηγού APO [Οτσαλάν]» και «αναγνώρισε έναν τρόπο να ξεφύγει από την απανθρωποποίηση της καπιταλιστικής νεωτερικότητας, να ανακτήσει την ανθρωπιά του και να ζήσει μια ζωή με νόημα.

»Αφού συμμετείχε για ένα διάστημα στην οργάνωση νεολαίας του Κινήματος, αποφάσισε το 2016 να ενταχθεί στις τάξεις του Αντάρτικου και να γίνει αγωνιστής της επανάστασης.

»Μαχητικός με την έννοια μιας ξεκάθαρης, αδιάλλακτης στάσης απέναντι στο απάνθρωπο σύστημα της καπιταλιστικής νεωτερικότητας και μιας ζωής στην υπηρεσία της κοινωνίας, των Κούρδων, των Γερμανών και όλων των κοινωνιών αυτού του πλανήτη.

»Πόσο πολύ μπορούσε να ενώσει τη θεωρία και την πράξη, τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις του, το απέδειξε μετά από ένα κάλεσμα που απηύθυνε στους νέους στην Ευρώπη πριν από περίπου ένα χρόνο«, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σχετικά άρθρα