Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πούτιν ευχαρίστησε τον ρωσικό στρατό που «απέτρεψε το χάος» – Πεσκόφ: «Δεν γνωρίζουμε που είναι ο Πριγκόζιν»

Ο Πούτιν ευχαρίστησε τον ρωσικό στρατό που «απέτρεψε το χάος» – Πεσκόφ: «Δεν γνωρίζουμε που είναι ο Πριγκόζιν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, Ιδιωτικός Στρατός Βάγκνερ, Ντμίτρι Πεσκόφ, Ρωσία,

Στον Καθεδρικό Ναό του Κρεμλίνου εμφανίστηκε την Τρίτη 27/6 ο Βλαντίμιρ Πούτιν, για να ευχαριστήσει τον ρωσικό στρατό που «απέτρεψε το χάος» μέσα στο σαββατοκύριακο, έπειτα από την ένοπλη εξέγερση, την οποία είχε ξεκινήσει η «Wagner».

Ο Ρώσος πρόεδρος απευθύνθηκε στις μονάδες του Υπουργείου Άμυνας, της Ρωσικής Φρουράς, της FSB και του Υπουργείου Εσωτερικών, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «οι πραγματικοί υπερασπιστές, σε δύσκολους καιρούς, στάθηκαν εμπόδιο στις αναταραχές, το αποτέλεσμα των οποίων θα ήταν το χάος.

»Σταματήσατε πραγματικά τον εμφύλιο πόλεμο, ενεργήσατε με σαφήνεια και αρμονία».

«Ο λαός και ο στρατός δεν ήταν με τους επαναστάτες, η αποφασιστικότητα και το θάρρος του στρατού, καθώς και η εξυγίανση της κοινωνίας, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην καταστολή της εξέγερσης», συνέχισε ο Πούτιν.

Σημείωσε, ακόμα, ότι κατά τη διάρκεια των γεγονότων, οι μάχιμες μονάδες που συμμετείχαν στην επιχείρηση της Ουκρανίας δεν χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους.

Δεν γνωρίζουμε πού είναι ο Πριγκόζιν, είπε ο Πεσκόφ

Στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ακόμη ότι το Κρεμλίνο δεν βλέπει ακόμη να υπάρχει πρόσφορο έδαφος για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο Πούτιν θα έχει σήμερα το απόγευμα προσωπικές συναντήσεις με κάποιους στρατιωτικούς αξιωματούχους και θα μιλήσει με τους επικεφαλής των ρωσικών μέσων ενημέρωσης.

Αναφορικά με την τύχη του Πριγκόζιν, με βάση τους όρους μιας συμφωνίας με την οποία τερματίστηκε η ανταρσία, ο Πριγκόζιν θα μπορούσε να μεταβεί στην Λευκορωσία και οι μαχητές του θα είχαν την δυνατότητα να ενταχθούν στις τακτικές ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ή να μεταβούν και εκείνοι μαζί του στη Λευκορωσία.

Η συμφωνία, είπε ο Πεσκόφ, εφαρμόζεται και κατά τον ίδιο ο πρόεδρος Πούτιν κρατάει πάντα τον λόγο του.

Ο Πεσκόφ ωστόσο είπε ότι δεν γνωρίζει πόσοι μαχητές της Wagner θα υπογράψουν συμβόλαια με το υπουργείο Άμυνας μετά τη συμφωνία.

Ερωτηθείς σχετικά με ένα ρεπορτάζ γερμανικού μέσου ενημέρωσης ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία μπορεί να ξεκινήσουν τον Ιούλιο, ο Πεσκόφ απάντησε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι βρίσκονται σε εξέλιξη τέτοιες συνομιλίες.

Σχετικά άρθρα