Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπλίνκεν: Το πραξικόπημα-μαριονέτα του Πριγκόζιν αποκάλυψε τις «πραγματικές ρωγμές» του Πούτιν

Μπλίνκεν: Το πραξικόπημα-μαριονέτα του Πριγκόζιν αποκάλυψε τις «πραγματικές ρωγμές» του Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άντονι Μπλίνκεν, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιδιωτικός Στρατός Βάγκνερ, Μισθοφόροι, Ρωσία, Στέιτ Ντιπάρτμεντ,

Το πραξικόπημα-μαριονέτα του αρχηγού της παραστρατιωτικής ομάδας «Wagner», Γεβγκένι Πριγκοζίν, αποκαλύπτει «πραγματικές ρωγμές» για τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε την Κυριακή 25/6 ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν.

«Αμφισβήτησε άμεσα την εξουσία του Πούτιν.

»Αυτό λοιπόν εγείρει πραγματικά ερωτήματα και αποκαλύπτει πραγματικές ρωγμές» στο ανώτατο επίπεδο του ρωσικού κράτους, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στο κανάλι CBS.

Τα στρατεύματα της «Wagner» ολοκλήρωσαν την αποχώρησή τους από τη Ρωσία την Κυριακή.

Μέχρι το μεσημέρι, είχαν φύγει από την περιοχή Λιπέτσκ, λιγότερο από 400 χιλιόμετρα από τη Μόσχα.

Την προηγούμενη μέρα, οι μισθοφόροι είχαν αποσυρθεί από την πόλη Ροστόφ, όπου άρθηκαν οι περιορισμοί κυκλοφορίας.

Σε μια θεαματική ανατροπή, ο επικεφαλής της «Wagner» ανακοίνωσε το Σάββατο 24/6 την απόσυρση των στρατευμάτων του κατευθυνόμενος προς τη Μόσχα.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι κατέληξαν σε συμφωνία, με την παρέμβαση του Λευκορώσου Προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο: οι διαδικασίες κατά του Πριγκοζίν σταμάτησαν, οι μισθοφόροι δεν θα διωχθούν.

Ο αρχηγός των μισθοφόρων ο οποίος έφυγε χθες από το Ροστόφ υπό τις επευφημίες των πολιτών, θα πρέπει να εξοριστεί στη Λευκορωσία.

Πηγή: Le Figaro

Σχετικά άρθρα