Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πούτιν παραμένει στο Κρεμλίνο ενώ η Μόσχα οχυρώνεται

Ο Πούτιν παραμένει στο Κρεμλίνο ενώ η Μόσχα οχυρώνεται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, Ιδιωτικός Στρατός Βάγκνερ, Μισθοφόροι, Ντμίτρι Πεσκόφ, Ρωσία,

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στη Ρωσία, ανάμεσα στη «Wagner» και το Κρεμλίνο, με σκληρές μάχες να διεξάγονται στη ρωσική πόλη Βορονέζ, όπου οι μισθοφόροι του Γεβγκένι Πριγκόζιν, φαίνεται να ελέγχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή.

Ρώσοι στρατιώτες οργάνωσαν το Σάββατο μία θέση μάχης, ένα οχύρωμα, με την τοποθέτηση πολυβόλου στο νοτιοδυτικό άκρο της Μόσχας, σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσίευσε η καθημερινή επιχειρηματική εφημερίδα «Vedomosti».

Οι ίδιες φωτογραφίες δείχνουν ένοπλους αστυνομικούς να συγκεντρώνονται στον αυτοκινητόδρομο Μ4, τον οποίο διασχίζουν μισθοφόροι της «Βάγκνερ».

Ο Μ4 οδηγεί στη ρωσική πρωτεύουσα.

Την ίδια ώρα, στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι ο ρωσικός στρατός σχεδιάζει να ανατινάξει γέφυρες στον ποταμό Oka, νότια της Μόσχας για να αποτρέψει την είσοδο των μαχητών της «Wagner» στη πρωτεύουσα.

Στο Κρεμλίνο παραμένει ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εργάζεται στο Κρεμλίνο, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Ο πρόεδρος εργάζεται στο Κρεμλίνο», διαβεβαίωσε ο Πεσκόφ, διαψεύδοντας φήμες που διακινούνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος έφυγε από τη Μόσχα λόγω της ανταρσίας της «Wagner».

Ο Πούτιν σε διάγγελμά του νωρίτερα το Σάββατο τόνισε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του μάχονται για τη ζωή και την ασφάλεια του ρωσικού λαού.

Την ίδια στιγμή, τα μέτρα ασφαλείας στη ρωσική πρωτεύουσα έχουν αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο, οι μαζικές εκδηλώσεις απαγορεύτηκαν και η πόλη έχει τεθεί σε καθεστώς αντιτρομοκρατικής προστασίας.

Σχετικά άρθρα