Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Ρωσικά μαχητικά «πιέζουν» με «παραβιάσεις» τους Αμερικανούς στη Συρία

ΗΠΑ: Ρωσικά μαχητικά «πιέζουν» με «παραβιάσεις» τους Αμερικανούς στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Πεντάγωνο, Ρωσία, Συρία,

Ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ κατηγόρησε την Τετάρτη 21/6 τη ρωσική πολεμική αεροπορία ότι προωθεί την «αλαζονεία στον αέρα» μεταξύ των πιλότων της, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατυχήματα ή συγκρούσεις στη Συρία.

Ο υποστράτηγος Αλέξους Γκρίνκεβιτς, διοικητής αεροπορικών τμημάτων μικτών δυνάμεων για την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ, είπε στους δημοσιογράφους ότι τα ρωσικά αεροσκάφη συνεχίζουν να παραβιάζουν τα πρωτόκολλα αποσύγκρουσης στη Συρία πολλές φορές την ημέρα, θέτοντας τις δυνάμεις των ΗΠΑ σε κίνδυνο.

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία συμφώνησαν το 2019 να χωρίσουν τον εναέριο χώρο πάνω από τη Συρία και να μην πετούν η μία πάνω από τις θέσεις της άλλης.

Παρά τις προηγούμενες προειδοποιήσεις από τις ΗΠΑ, ότι η επιθετικότητα της Ρωσίας φαίνεται να επιδεινώνεται, σύμφωνα με τον Γκρίνκεβιτς.

Την Τετάρτη 21/6 το πρωί, ένα ρωσικό αεροσκάφος εισήλθε στον εναέριο χώρο που ελέγχεται από τις ΗΠΑ στη Συρία, είπε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης – τηλεδιάσκεψης.

Οι αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία έχουν δει έως και τρεις έως τέσσερις τέτοιες παραβιάσεις μέσα σε μια μέρα από ρωσικά αεροσκάφη εξοπλισμένα πλήρως πλήρως με πυρομαχικά και βόμβες αέρος-εδάφους, πρόσθεσε ο Γκρίνκεβιτς.

Ο Γκρίνκεβιτς είπε στις 15 Ιουνίου ότι η Ρωσία συνεχίζει να πιέζει την παρουσία των ΗΠΑ στη Συρία παρά τη στάση των ΗΠΑ για αποκλιμάκωση.

Σχετικά άρθρα