Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανοί γερουσιαστές: Εάν ο Πούτιν επιτεθεί με πυρηνικά στην Ουκρανία θα θεωρηθεί επίθεση στο ΝΑΤΟ

Αμερικανοί γερουσιαστές: Εάν ο Πούτιν επιτεθεί με πυρηνικά στην Ουκρανία θα θεωρηθεί επίθεση στο ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανικό Κογκρέσο, Ζαπορίζια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λίντσεϊ Γκράχαμ, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ουκρανία, Πυρηνικά Όπλα, Ρωσία,

Εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, οι χώρες του ΝΑΤΟ θα πρέπει να θεωρήσουν μια τέτοια επίθεση επίθεση στην ίδια τη Συμμαχία.

Το σχετικό σχέδιο του ψηφίσματος καταγράφηκε στη Γερουσία από τον Δημοκρατικό Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ και τον Ρεπουμπλικανό Λίντσεϊ Γκράχαμ.

«Πιστεύουμε ότι τα πυρηνικά όπλα που χρησιμοποιούνται στην Ουκρανία θα απελευθερώσουν ακτινοβολία σε μεγάλες περιοχές στην Ευρώπη όπου βρίσκονται οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ», είπε ο Γκράχαμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κογκρέσο και παρέθεσε τα λόγια του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι η απειλή της χρήσης πυρηνικών εκ μέρους της Ρωσίας τα όπλα είναι αληθινά.

Ο Γκράχαμ πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία στη Λευκορωσία είναι ανησυχητική και προκλητική και είπε ότι η απειλή της χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία είναι η υψηλότερη από την κρίση στην Καραϊβική κι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι να γίνουν σαφείς οι συνέπειες τέτοιων ενεργειών. Ρώσοι.

«Και το μήνυμά μας προς τους γύρω από τον Πούτιν είναι ότι αν το κάνετε αυτό, εάν ακολουθήσετε τη διαταγή του, εάν το δώσει ποτέ, μπορείτε να περιμένετε μια μαζική απάντηση από το ΝΑΤΟ και θα βρεθείτε σε έναν πόλεμο εναντίον του ΝΑΤΟ».

Καθώς οι Ουκρανοί συνεχίζουν να πετυχαίνουν στο πεδίο της μάχης και να διεκδικούν τα εδάφη τους, ο Πούτιν θα μπαίνει στον πειρασμό να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον της Ουκρανίας ή να ανατινάξει τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ευρώπη, δήλωσε ο γερουσιαστής Μπλούμενταλ.

«Οποιαδήποτε από αυτές τις ενέργειες θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την υγεία των Ουκρανών, αλλά και των γειτονικών χωρών του ΝΑΤΟ.

»Η Πολωνία βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

»Άλλωστε, η χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων ή η καταστροφή πυρηνικών σταθμών θα διαδώσει ραδιενέργεια και σχεδόν σίγουρα θα βλάψει τους ανθρώπους», είπε ο νομοθέτης από το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ.

«Αυτό δεν είναι κάποιο ανεύθυνο ή πανικόβλητο ψήφισμα, βασίζεται σε γεγονότα και επιστήμη και έχει σκοπό να στείλει ένα μήνυμα στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον στρατό του: θα καταστραφούν, θα καταστραφούν, θα εξαλειφθούν εάν χρησιμοποιούν τακτικά πυρηνικά όπλα ή εάν καταστρέψουν έναν πυρηνικό σταθμό με τρόπο που απειλεί τις γειτονικές χώρες του ΝΑΤΟ.

»Το άρθρο 5 [του Χάρτη Συλλογικής Άμυνας του ΝΑΤΟ] υπάρχει για κάποιο λόγο».

Σχετικά άρθρα