Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ναυάγιο «Τιτανικού»: Τμήματα του «Titan» είναι τα συντρίμμια σύμφωνα με εκτιμήσεις

Ναυάγιο «Τιτανικού»: Τμήματα του «Titan» είναι τα συντρίμμια σύμφωνα με εκτιμήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ατλαντικός Ωκεανός, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ναυάγια, Τιτανικός Υπερωκεάνιο, Υποβρύχια, Υποβρύχιο,

Κομμάτια του υποβρυχίου «Titan» πιστεύεται ότι βρίσκονται στα συντρίμμια που ανακαλύφθηκαν την Πέμπτη από την αμερικανική ακτοφυλακή στην περιοχή έρευνας.

Ειδικότερα, το BBC επικαλείται έναν εμπειρογνώμονα, ο οποίος αναφέρει πως τα συντρίμμια περιλαμβάνουν «ένα σύστημα προσθαλάσσωσης και ένα οπίσθιο κάλυμμα από το υποβρύχιο».

Νωρίτερα, η αμερικανική ακτοφυλακή είχε αναφέρει πως ένα πεδίο συντριμμιών ανακαλύφθηκε από τηλεχειριζόμενο όχημα κοντά στην περιοχή έρευνας του υποβρύχιου, που προσπάθησε να φτάσει σε βάθος 4 χιλιομέτρων, στο ναυάγιο του «Τιτανικού».

Οι ελπίδες για να βρεθούν ζωντανοί οι πέντε επιβαίνοντες στο βαθυσκάφος «Titan» είναι ελάχιστες, αφού το διαθέσιμο οξυγόνο θα έχει εξαντληθεί πλέον, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Το μήκους 6,7 μέτρων «Titan», που ανήκει στην εταιρεία OceanGate Expeditions με έδρα τις ΗΠΑ, ξεκίνησε την κατάδυσή του προς το ναυάγιο του Τιτανικού στις 08.00 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα, 15.00 ώρα Ελλάδας).

Έχασε επαφή με το πλοίο υποστήριξης έπειτα από περίπου μία ώρα και 45 λεπτά, λίγο προτού φτάσει στο διάσημο ναυάγιο, σε μια απομακρυσμένη περιοχή του βόρειου Ατλαντικού.

Οι πέντε επιβαίνοντες στο βαθυσκάφος είναι: ο 61χρονος Αμερικανός ιδρυτής της OceanGate Στόκτον Ρας, ο 77χρονος Γάλλος ωκεανογράφος Πολ-Ανρί Ναρζολέ, ο 59χρονος Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ, ο 48χρονος Πακιστανός επιχειρηματίας Σαχζάντα Νταγούντ και ο 19χρονος γιος του, Σουλεϊμάν.

Σχετικά άρθρα