Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Οι βιασμοί χρησιμοποιούνται ως εργαλείο εκφοβισμού – Βιάζονται γυναίκες, κορίτσια, αγόρια κι άνδρες

Συρία: Οι βιασμοί χρησιμοποιούνται ως εργαλείο εκφοβισμού – Βιάζονται γυναίκες, κορίτσια, αγόρια κι άνδρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιασμός, Ισλαμιστές, Κακοποίηση Ανηλίκου, Ομαδικός Βιασμός, Σεξουαλική Κακοποίηση, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η σεξουαλική βία κατά αμάχων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, κοριτσιών, αγοριών και ανδρών στη Συρία έχει αυξηθεί, καθώς τα αντιμαχόμενα μέρη έχουν καταφύγει στη σεξουαλική βία ως εργαλείο εκφοβισμού.

Οι κρατούμενες και διαζευγμένες γυναίκες και κορίτσια, ιδιαίτερα οι εκτοπισμένοι, συχνά υφίστανται διακρίσεις, βία, σεξουαλική εκμετάλλευση και παρενόχληση.

Είναι πολύ συνηθισμένο τα κορίτσια να παντρεύονται βίαια με στρατιωτικό προσωπικό υπό πίεση και αργότερα να υφίστανται συζυγικό βιασμό και κακοποίηση.

Οι παραδόσεις και οι κανόνες της συριακής κοινωνίας έχουν ενισχύσει αυτού του είδους τις καταχρήσεις με το πρόσχημα της «διαφύλαξης της τιμής και της ντροπής».

Οι μεροληπτικοί νόμοι της Συρίας μεγαλώνουν επίσης τον πόνο των επιζώντων σεξουαλικής βίας.

Οι κρατούμενοι άνδρες και τα αγόρια πωλητές έχουν επίσης υποστεί σεξουαλική βία, η οποία αυξήθηκε μετά την έναρξη του πολέμου το 2011.

Πολλοί άνδρες έχουν υποστεί σεξουαλική επίθεση στις φυλακές της συριακής κυβέρνησης και των φατριών της ισλαμιστικής αντιπολίτευσης.

Η βία με βάση το φύλο έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Η επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης στη χώρα, μεταξύ άλλων, έχει καταστήσει τις γυναίκες εύκολα θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εκβιασμού που ασκούν εξτρεμιστικές ισλαμιστικές ομάδες, καθώς απουσιάζουν επιβολή νόμου και λογοδοσία.

Το 2022, το Τμήμα Παρακολούθησης και Τεκμηρίωσης της ιστοσελίδας North Press κατέγραψε 196 περιπτώσεις βιασμού κατά γυναικών στη Συρία, 75 από αυτές σε περιοχές που ελέγχονται από φατρίες της ισλαμιστικής συριακής αντιπολίτευσης που υποστηρίζονται από την Τουρκία. Όσο για φέτος, το τμήμα έχει τεκμηριώσει 14 περιπτώσεις.

Την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Σεξουαλικής Βίας στις Συγκρούσεις, και υπό το φως του συνεχιζόμενου πολέμου στη χώρα, είναι απαραίτητο να υπενθυμίσουμε ότι η προστασία και η υποστήριξη των γυναικών και των παιδιών της Συρίας είναι καθήκον και ότι οι τοπικές και διεθνείς κοινότητες, κυβερνήσεις, και οι διεθνείς θεσμοί πρέπει να συνεργαστούν για την προώθηση της δικαιοσύνης, την παροχή της απαραίτητης υποστήριξης στα θύματα και την τιμωρία των δραστών.

Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι μπορούν να παρέχουν πλήρη προστασία και φροντίδα σε Σύρους επιζώντες της σεξουαλικής βίας και έτσι να τους βοηθήσουν να αναρρώσουν καθώς και να τους ενθαρρύνουν να συμμετέχουν στην πολιτική και κοινωνική σφαίρα για να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τον εαυτό τους.

Πηγή: North Press

Σχετικά άρθρα