Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αρρώστιες εξαπλώνονται στη Β/Α Συρία επειδή η Τουρκία «έκοψε» το νερό

Αρρώστιες εξαπλώνονται στη Β/Α Συρία επειδή η Τουρκία «έκοψε» το νερό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Ιλαρά, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Νερό, Συρία, Τουρκία, Χασάκα,

Η ιλαρά και οι γαστρεντερικές λοιμώξεις έχουν εξαπλωθεί πρόσφατα στην πόλη Τελ Ταμρ, στη βόρεια επαρχία Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, λόγω της χρήσης μη πόσιμου νερού από τους κατοίκους και της αύξησης της θερμοκρασίας.

Ο Λουάι Μπακρ, διευθυντής του νοσοκομείου «Λεκρίν» της πόλης, δήλωσε τη Δευτέρα στην ιστοσελίδα North Press ότι από τις αρχές του καλοκαιριού, τα κρούσματα πεπτικών ασθενειών και ιλαράς έχουν αυξηθεί.

Το νοσοκομείο επισκέπτονται καθημερινά περισσότερα από 300 περιστατικά που πάσχουν από σχεδόν τις ίδιες ασθένειες.

Πρόσθεσε ότι «ο κύριος λόγος για αυτές τις ασθένειες είναι η κλιματική αλλαγή, η κατανάλωση ντόπιων λαχανικών που έχουν ψεκαστεί με εντομοκτόνα, εκτός από τη χρήση μη πόσιμου νερού δεξαμενής».

Η Τελ Ταμρ βρίσκεται στα βόρεια της Χασάκα στην οδό Χασάκα-Ρας αλ Αΐν.

Η κύρια γραμμή πόσιμου νερού που πηγάζει από το σταθμό Αλούκ και τροφοδοτεί την πόλη Χασάκα διέρχεται από την Τελ Ταμρ.

Ο σταθμός ύδρευσης Αλούκ έμεινε συχνά χωρίς νερό από τον τουρκικό στρατό, μετά από την κατάληψή του από τους Τούρκους και τους φιλότουρκους τζιχαντιστές τον Οκτώβριο του 2019.

Το 2019, οι τουρκικές δυνάμεις και οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία φατρίες της ισλαμιστικής ένοπλης αντιπολίτευσης, γνωστές και ως Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA), ξεκίνησαν τη λεγόμενη στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης», με την οποία κατέλαβαν τη Ρας αλ-Αΐν και την ύπαιθρό της.

Ο Σάμι Μααμό, παιδίατρος στο νοσοκομείο, δήλωσε:

«Υποφέρουμε από γαστρεντερικές λοιμώξεις κάθε καλοκαίρι, αλλά αυτό που είναι αξιοσημείωτο φέτος είναι η ευρεία εξάπλωση της ιλαράς, ειδικά στα παιδιά, καθώς αυτοί οι μεγάλοι αριθμοί δεν είχαν καταγραφεί τα προηγούμενα χρόνια».

Και αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι τα προηγούμενα χρόνια μαινόταν ο πόλεμος.

Σχετικά άρθρα