Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF): Δεν θα μείνει ατιμώρητη η τουρκική κατοχή

Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF): Δεν θα μείνει ατιμώρητη η τουρκική κατοχή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η Γενική Διοίκηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις ολοένα και πιο συνεχιζόμενες επιθέσεις και εγκλήματα του τουρκικού κράτους εισβολής στη βορειοανατολική Συρία.

Οι SDF δεσμεύτηκαν ότι η επιμονή της τουρκικής κατοχής στις επιθετικές και εγκληματικές της ενέργειες δεν θα μείνει ατιμώρητη.

Η ανακοίνωση των SDF που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη 15/6 αναφέρει τα εξής:

«Αυτή την εβδομάδα γίναμε μάρτυρες μιας ανησυχητικής κλιμάκωσης της βίαιης επίθεσης της τουρκικής κατοχής στις κατοικημένες περιοχές της Β/Α Συρίας.

»Οι περιοχές της Αλ Σάχμπα, που παρέχουν καταφύγιο σε εκτοπισμένα άτομα από την Εφρίν/Αφρίν, μαζί με τις περιοχές των Μανμπίτζ, Αΐν Ίσα και Αλ Τζαζίρα, έφεραν το μεγαλύτερο βάρος αυτής της επίθεσης.

»Συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι ούτε αθώοι πολίτες γλίτωσαν από την κατοχή, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο τριών ατόμων, ενώ άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, εξαιτίας αυτών των άμεσων βίαιων επιθέσεων.

»Αυτή η επιθετικότητα έχει σχεδιαστεί σχολαστικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, εν αναμονή των κατάλληλων περιστάσεων, ιδίως εκείνων που αφορούν τη συγκατάθεση των σχετικών μερών και διεθνών οργανισμών στα αδιαμφισβήτητα και αυξανόμενα εγκλήματα που διαπράττουν η [τουρκική] κατοχή και οι [τζιχαντιστές] μισθοφόροι της στο συριακό έδαφος.

»Αυτά τα εγκλήματα έχουν στοχεύσει συγκεκριμένα τον λαό μας στη Β/Α Συρία.

»Επιπλέον, η αδιάκοπη υποστήριξη και επιδοκιμασία των ανεξέλεγκτων τρομοκρατικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων των πυρήνων του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και άλλων εγκληματικών ομάδων, στα κατεχόμενα, επιδεινώνει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

»Αυτή η επιθετικότητα δεν μπορεί να θεωρηθεί απομονωμένη από τα απώτερα κίνητρα της [τουρκικής] κατοχής για να αποσπάσει την προσοχή από τις αποικιακές της προσπάθειες στο συριακό έδαφος και τις επακόλουθες επιπτώσεις στο μέλλον και την ενότητα της Συρίας.

»Στοχεύει επίσης να εξασφαλίσει ευνοϊκά αποτελέσματα για τους [Τούρκους] στρατιώτες και τους [τζιχαντιστές] μισθοφόρους της στη Συρία, τόσο σε υπάρχουσες όσο και σε μελλοντικές συμφωνίες με διεθνείς φορείς.

»Αυτοί οι άθλιοι στόχοι χρησιμεύουν ως η υποκείμενη κινητήρια δύναμη πίσω από όλες τις επιθέσεις στις περιοχές μας.

»Οι ισχυρισμοί της [τουρκικής] κατοχής για την επίθεση στις δυνάμεις μας δεν είναι παρά μια προσπάθεια αποδυνάμωσης όλων των εθνικών δυνάμεων που αντιτίθενται στα αποικιακά σχέδια και αποθάρρυνσής τους από το να εμπλακούν σε αντιπαράθεση.

»Όλα τα συριακά μέρη πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η αποδυνάμωση των δυνάμεών μας ανοίγει μόνο τον δρόμο για περαιτέρω τουρκικές εισβολές στο συριακό έδαφος και παρέμβαση στη λήψη κυρίαρχων αποφάσεων, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον.

»Η τουρκική κατοχή και οι μισθοφόροι της έχουν πλήρη επίγνωση ότι δεν αντιμετωπίζουν μόνο τις δυνάμεις μας, αλλά και την αδάμαστη θέληση και την ακλόνητη αποφασιστικότητα του λαού μας.

»Οι δυνάμεις μας επαινούν την αξιοσημείωτη πατριωτική συνείδηση που επιδεικνύει ο λαός μας στη Β/Α Συρία, καθώς αναγνωρίζουν τη σημασία της αντίστασης ενάντια στις επιθέσεις της [τουρκικής] κατοχής.

»Χαιρετίζουμε όλους τους μαχητές μας στην πρώτη γραμμή για την ακλόνητη δέσμευση και τις θυσίες τους, τιμώντας ιδιαίτερα τους μάρτυρες μας που έχουν χύσει το αίμα τους για να προστατεύσουν την ευημερία του λαού.

»Η επιμονή της [τουρκικής] κατοχής στις επιθετικές και εγκληματικές της ενέργειες δεν θα μείνει ατιμώρητη.

»Οι δυνάμεις μας των SDF είναι αποφασιστικές στην ακλόνητη αφοσίωσή τους στη διαφύλαξη της περιοχής και όλων των συνιστωσών της, εργάζονται ακούραστα για να εξασφαλίσουν ένα μέλλον που είναι ασφαλές και σταθερό».

Σχετικά άρθρα