Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι σκότωσαν Ρώσο στρατιώτη στη Β/Δ Συρία – Άγνωστος ο αριθμός των τραυματιών

Οι Τούρκοι σκότωσαν Ρώσο στρατιώτη στη Β/Δ Συρία – Άγνωστος ο αριθμός των τραυματιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρωσία, Συρία, Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), Τελ Ριφάτ, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Τη Δευτέρα 12/6, ένας Ρώσος στρατιώτης σκοτώθηκε από τουρκικούς βομβαρδισμούς στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Ο ιστότοπος Efrin News 24 ανέφερε:

«Ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στόχευσε ένα ρωσικό όχημα μεταφοράς προσωπικού σε μια διαδρομή που συνδέει τα χωριά Χερμπέλ και Μααράτ Ουμ Χαούς στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Τοπική πηγή είπε στην ιστοσελίδα North Press ότι οι Ρώσοι στρατιώτες, που τραυματίστηκαν, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αφρίν στην ύπαιθρο του Χαλεπίου και αργότερα μεταφέρθηκαν σε άλλο.

Ο αριθμός των Ρώσων τραυματιών δεν έχει γίνει γνωστός, σύμφωνα με την πηγή.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο ιστότοπος σημείωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις και οι φιλοτουρκικές ένοπλες φατρίες του Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA) στόχευσαν με πυροβολικό τα περίχωρα της πόλης Τελ Ριφάατ παράλληλα με πτήση τουρκικού ντρόουν.

Η πόλη Τελ Ριφάατ, 35 χλμ. βόρεια της πόλης του Χαλεπίου, αποτελεί καταφύγιο για τους εκτοπισμένους από την Αφρίν/Εφρίν του 2018 μετά την τουρκική εισβολή στην Αφρίν και την ύπαιθρό της, που είχε ως αποτέλεσμα τον εκτοπισμό περίπου 300.000 από τους αρχικούς [κυρίως Κούρδους] κατοίκους.

Η Τελ Ριφάατ και άλλα χωριά και πόλεις της βόρειας επαρχίας του Χαλεπίου, γνωστή και ως περιοχή Σάχμπα, γίνονται μάρτυρες τουρκικών βομβαρδισμών και βομβαρδισμών σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Σχετικά άρθρα