Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Sunday Times: Κινέζοι έκαναν επικίνδυνα πειράματα με κορωνοϊούς πριν την πανδημία

Sunday Times: Κινέζοι έκαναν επικίνδυνα πειράματα με κορωνοϊούς πριν την πανδημία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφημερίδα Sunday Times, Κίνα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Σύμφωνα με εμπιστευτικούς φακέλους που περιήλθαν σε γνώση των Sunday Times, Κινέζοι επιστήμονες συνέδεσαν θανατηφόρα παθογόνα στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Bουχάν λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία.

Επιστήμονες της Βουχάν που εργάζονταν μαζί με τον κινεζικό στρατό συνδύαζαν τους πιο θανατηφόρους κορωνοϊούς του κόσμου για να δημιουργήσουν έναν νέο μεταλλαγμένο ιό ακριβώς όπως έγινε όταν ξεκίνησε η πανδημία, αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι ερευνητές που εξέτασαν άκρως απόρρητες υποκλαπείσες επικοινωνίες και επιστημονικές έρευνες πιστεύουν ότι Κινέζοι επιστήμονες εκτελούσαν ένα μυστικό πρόγραμμα επικίνδυνων πειραμάτων, το οποίο προκάλεσε διαρροή από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Βουχάν με αποτέλεσμα να ξεσπάσει η πανδημία της COVID-19.

Οι Αμερικανοί ερευνητές λένε ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν υπάρχουν δημοσιευμένες πληροφορίες σχετικά με το έργο αυτό είναι ότι έγινε σε συνεργασία με ερευνητές του κινεζικού στρατού, ο οποίος το χρηματοδοτούσε και ο οποίος, όπως λένε, επιδίωκε βιολογικά όπλα.

Οι Sunday Times εξέτασαν εκατοντάδες έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων εμπιστευτικών εκθέσεων, εσωτερικών σημειωμάτων, επιστημονικών εγγράφων και αλληλογραφίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποκτήθηκαν μέσω πηγών ή από ακτιβιστές υπέρ της ελευθερίας της πληροφόρησης στα τρία χρόνια από την έναρξη της πανδημίας.

Πήραν επίσης συνέντευξη από τους ερευνητές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συμπεριλαμβανομένων εμπειρογνωμόνων σε θέματα αναδυόμενων απειλών πανδημίας και βιολογικού πολέμου, οι οποίοι διεξήγαγαν την πρώτη σημαντική αμερικανική έρευνα για την προέλευση της COVID-19.

Το αν ο ιός προέκυψε ως αποτέλεσμα διαρροής από ένα εργαστήριο ή από τη φύση έχει γίνει ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα προβλήματα στην επιστήμη.

Οι ερευνητές που προσπάθησαν να βρουν αδιάσειστες αποδείξεις εμποδίστηκαν από την έλλειψη διαφάνειας της Κίνας. Ωστόσο, η νέα έρευνα δίνει την πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι συνέβη στο εργαστήριο της Βουχάν, υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Βουχάν, το οποίο είχε αρχίσει να κυνηγά την προέλευση του ιού SARS το 2003, προσέλκυσε χρηματοδότηση από την αμερικανική κυβέρνηση μέσω ενός φιλανθρωπικού οργανισμού με έδρα τη Νέα Υόρκη, του οποίου πρόεδρος ήταν ένας βρετανικής καταγωγής και μόρφωσης ζωολόγος.

Το ινστιτούτο όμως συμμετείχε σε ολοένα και πιο επικίνδυνα πειράματα με κορωνοϊούς που συνέλεξε από σπηλιές νυχτερίδων στη νότια Κίνα.

Αρχικά, δημοσιοποίησε τα ευρήματά του και υποστήριξε ότι οι σχετικοί κίνδυνοι δικαιολογούνταν επειδή το έργο θα μπορούσε να βοηθήσει την επιστήμη να αναπτύξει εμβόλια.

Αυτό άλλαξε το 2016, αφού οι ερευνητές ανακάλυψαν έναν νέο τύπο κορονοϊού σε μια στοά ορυχείου στο Mojiang στην επαρχία Γιουνάν, όπου άνθρωποι είχαν πεθάνει από συμπτώματα παρόμοια με το SARS.

Αντί να προειδοποιήσουν τον κόσμο, οι κινεζικές Αρχές δεν ανέφεραν τους θανάτους.

Οι ιοί που βρέθηκαν εκεί αναγνωρίζονται τώρα ως τα μόνα μέλη της άμεσης οικογένειας της COVID-19 που είναι γνωστό ότι υπήρχαν πριν από την πανδημία.

Μεταφέρθηκαν στο ινστιτούτο Βουχάν και το έργο των επιστημόνων του έγινε απόρρητο.

«Τα ίχνη των εγγράφων αρχίζουν να σκοτεινιάζουν», δήλωσε ένας Αμερικανός ερευνητής.

«Τότε ακριβώς ξεκίνησε το απόρρητο πρόγραμμα.

»Η άποψή μου είναι ότι ο λόγος για τον οποίο καλύφθηκε οφείλεται στο στρατιωτικό απόρρητο που σχετίζεται με την επιδίωξη [του στρατού] να αποκτήσει ικανότητες διπλής χρήσης σε ιολογικά βιολογικά όπλα και εμβόλια» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς ερευνητές, το απόρρητο πρόγραμμα είχε ως στόχο να καταστήσει τους ιούς του ναρκοπόλεμου πιο μολυσματικούς για τον άνθρωπο.

Πιστεύουν ότι αυτό οδήγησε στη δημιουργία του ιού COVID-19 και ότι διέρρευσε στην πόλη Βουχάν μετά από ένα εργαστηριακό ατύχημα.

«Γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι το Ινστιτούτο Ιολογίας της Βουχάν εμπλέκεται στη δημιουργία, τη διάδοση και τη συγκάλυψη της πανδημίας COVID-19», δήλωσε ένας από τους ερευνητές.

Σχετικά άρθρα