Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπλίνκεν: Ο πόλεμος ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος δεν έχει τελειώσει

Μπλίνκεν: Ο πόλεμος ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος δεν έχει τελειώσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άντονι Μπλίνκεν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε την Πέμπτη 8/6 ότι ο αγώνας κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και κάλεσε τα κράτη να επαναπατρίσουν τους υπηκόους τους [τζιχαντιστές και οικογένειες τζιχαντιστών] από τη Συρία.

Μιλώντας στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, κατά την έναρξη μιας υπουργικής συνάντησης του 80μελούς Δοεθνούς Συνασπισμού για την ήττα του ISIS, ο Μπλίνκεν τόνισε πολλούς τομείς εστίασης για την επίτευξη του «διαρκούς τέλους» του ISIS.

Ο Μπλίνκεν δεσμεύτηκε ότι οι ΗΠΑ θα παράσχουν βοήθεια περίπου 150 εκατομμυρίων δολαρίων σε περιοχές στη Συρία και το Ιράκ που απελευθερώθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και ανακοίνωσε στόχο για δεσμεύσεις 600 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσουν σε προγράμματα και στις δύο χώρες για την αντιμετώπιση περιοχών που εκμεταλλεύονται οι μαχητές για να στρατολογήσουν μαχητές.

Όσον αφορά τις οικογένειες των μελών του ISIS που κρατούνται στη βορειοανατολική Συρία, είπε ότι οι άμαχοι, ειδικά τα παιδιά, πρέπει να μεταφερθούν πίσω στις χώρες τους.

Με τη σειρά του, ο πρίγκιπας Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν, ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας κάλεσε τις χώρες να επαναπατρίσουν τους πολίτες τους από τη Συρία, λέγοντας ότι η έλλειψη δράσης είναι «απαράδεκτη».

Σχετικά άρθρα