Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προσφυγή Αμπάς στον ΟΗΕ για εντάσεις στα Ιεροσόλυμα

Προσφυγή Αμπάς στον ΟΗΕ για εντάσεις στα Ιεροσόλυμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισλάμ, Ισραήλ, Μαχμούντ Αμπάς, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Παλαιστίνιοι,

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε να συγκληθεί κατεπειγόντως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ώστε να εξεταστούν οι ταραχές στην Ανατολική Ιερουσαλήμ αλλά και η ισραηλινή “επιθετικότητα” στην Πλατεία των Τεμενών.

Στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία οι Παλαιστίνιοι επιθυμούν να ανακηρύξουν πρωτεύουσα του κράτους τους, από το καλοκαίρι επικρατεί ολοένα και μεγαλύτερη ένταση, που έχει εξελιχθεί σε σχεδόν καθημερινές αντιπαραθέσεις, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι για μια γενικότερη κλιμάκωση.

Οι συγκρούσεις στην πόλη έχουν ενταθεί από την περασμένη Τετάρτη, όταν ένας Παλαιστίνιος έριξε το αυτοκίνητό του σε μια στάση του τραμ. Χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιώτες περιπολούν στις παλαιστινιακές συνοικίες τις τελευταίες πέντε ημέρες, όπου ξεσπούν σποραδικές ταραχές.

Στην Πλατεία των Τεμενών, τον τρίτο ιερότερο τόπο για το Ισλάμ, σημειώνονται επίσης σχεδόν καθημερινά συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστίνιων πιστών και Ισραηλινών αστυνομικών.

Σχετικά άρθρα