Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανία: Οι Εργατικοί 12 μονάδες μπροστά σε νέα δημοσκόπηση – Αναμένεται σαρωτική νίκη των σοσιαλιστών

Βρετανία: Οι Εργατικοί 12 μονάδες μπροστά σε νέα δημοσκόπηση – Αναμένεται σαρωτική νίκη των σοσιαλιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Δημοσκοπήσεις, Εκλογές, Εργατικό Κόμμα, Ηνωμένο Βασίλειο, Κιρ Στάρμερ, Σοσιαλδημοκράτες, Σοσιαλιστές,

Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία θα φέρουν τους Εργατικούς του Κιρ Στάρμερ στην εξουσία με μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή δείχνει μεγάλη δημοσκόπηση.

Η έρευνα σε πάνω από 10.000 ανθρώπους προβλέπει ότι οι Εργατικοί μπορεί να έχουν πλειοψηφία που ίσως φτάσει τις 140 έδρες, κυριαρχώντας απόλυτα στο σώμα.

Την ώρα που οι Συντηρητικοί του Ρίσι Σούνακ υποφέρουν δημοσκοπικά, οι Εργατικοί βρίσκονται περίπου στο 35% ή 12 μονάδες μπροστά από τους αντιπάλους τους.

Τα σκάνδαλα που στιγμάτισαν τους τελευταίους μήνες της θητείας του Μπόρις Τζόνσον και ο διαβόητος «μίνι προϋπολογισμός» της Λιζ Τρας προκάλεσαν μια πολύ σημαντική δημοσκοπική πτώση για τους Συντηρητικούς.

Αν και ο Σούνακ προσπάθησε να σταθεροποιήσει το κόμμα, πολιτικός επιστήμονας που μιλά στον Guardian λέει ότι υπήρξε μόνο μια μικρή μείωση του προβαδίσματος των Εργατικών.

Οι βουλευτικές εκλογές, που θα γίνουν το αργότερο ως τις αρχές του 2025, προκαλούν πονοκέφαλο στους δημοσκόπους και στα επιτελεία των κομμάτων καθώς τα όρια των εκλογικών περιφερειών επανασχεδιάζονται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Τα σενάρια που εξετάστηκαν δείχνουν επικράτηση των Εργατικών με διαφορετικό σε κάθε περίπτωση εύρος.

Αν, για παράδειγμα, το κόμμα των Μεταρρυθμίσεων (η συνέχεια του κόμματος του Brexit) επαναλάβει την τακτική του 2019 να μην κατέβει σε περιοχές όπου οι Συντηρητικοί έχουν οριακό προβάδισμα, οι Εργατικοί θα είχαν διπλάσιες έδρες από τους Συντηρητικούς (401 με 202).

Ένα άλλο σενάριο θέλει τους Εργατικούς να κερδίζουν 370 έδρες έναντι 232 των Συντηρητικών, με βάση την ανακατανομή των αναποφάσιστων με βάση το εκπαιδευτικό τους προφίλ.

Αν συνδυάζονταν και τα δύο σενάρια, οι Εργατικοί θα είχαν μικρή μόνο πλειοψηφία έναντι των αντιπάλων τους (316 έδρες έναντι 286), χωρίς απόλυτη πλειοψηφία.

Ωστόσο, επισημαίνουν στον Guardian οι ειδικοί ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους Εργατικούς προέρχεται από τη «χαλαρή ψήφο» και την χαμηλή συσπείρωση.

Σχετικά άρθρα