Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνέλαβαν “εγκέφαλο” του τζιχαντισμού στην Ιορδανία (βίντεο)

Συνέλαβαν “εγκέφαλο” του τζιχαντισμού στην Ιορδανία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Νούσρα, Άμπου Μοχάμεντ αλ Μακντίσι, Βίντεο, Ιορδανία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παλαιστίνη, Συρία, Τζιχαντιστές,

Στα χέρια των αρχών της Ιορδανίας έπεσε ένας εκ των ιδεολογικών ηγετών του τζιχαντισμού με άμεσες σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο Αλ Νούσρα (παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία).

Η κατηγορία που τον βαρύνει είναι η «διάδοση ιδεών για τρομοκρατία». Ο λόγος για τον Ίσαμ Μπαρκάουι, γνωστό και ως Άμπου Μοχάμεντ αλ Μακντίσι (Abu Muhammad al Maqdisi), ο οποίος είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο αλ Μακντίσι θα κρατηθεί για τουλάχιστον 15 ημέρες, με την εντολή φυλάκισης να θεωρείται δεδομένο ότι θα παραταθεί.

Ένα μέλος της οικογένειάς του συλληφθέντα εξέφρασε «την έκπληξή του για τη σύλληψη αυτή, τη στιγμή που ο Μακντίσι εισήχθη σε ένα νοσοκομείο για νοσηλεία».

Ο Ιορδανός με καταγωγή από τα Παλαιστινιακά Εδάφη αφέθηκε ελεύθερος την 16η Ιουνίου ενώ εξέτιε από το 2011 μία ποινή κάθειρξης καθώς είχε κριθεί ένοχος ότι είχε στρατολογήσει στην Ιορδανία μαχητές για να ενταχθούν στις τάξεις των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Ο Μπαρκάουι θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους ιδεολόγους του τζιχαντισμού και θεωρείται ένας εκ των μεντόρων του Άμπου Μουσάμπ Ζαρκάουι, που ήταν αρχηγός της Αλ Κάιντα στο Ιράκ έως τον θάνατό του το 2006 σε μια αεροπορική επιδρομή κοντά στη Βαγδάτη.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τον αλ Μαγκντίσι σε… τηλεοπτική εκπομπή!

Σχετικά άρθρα