Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαλάχ Σαλεγί: «Σκοτεινές δυνάμεις» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και οι Σύροι πρόσφυγες έδωσαν τη νίκη στον Ερντογάν

Σαλάχ Σαλεγί: «Σκοτεινές δυνάμεις» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και οι Σύροι πρόσφυγες έδωσαν τη νίκη στον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Εκλογές, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία,

Ο Κούρδος πολιτικός Σαλάχ Σαλεγί από το νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ) είπε ότι ΗΠΑ και Ευρώπη κοιτάνε στην Τουρκία τα δικά τους συμφέροντα και πρόσθεσε ότι ο λαός της Τουρκίας δεν υποστηρίζει τη δικτατορία του Ερντογάν, μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF.

Μιλώντας για τα εκλογικά αποτελέσματα, ο Σαλεγί αξιολόγησε τη νίκη του Ερντογάν στις εκλογές ως αποτέλεσμα του σχεδίου ανταγωνισμού μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.

Ο Σαλεγί δήλωσε ότι οι σκοτεινές δυνάμεις της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και τα εκατομμύρια των Σύρων που ψήφισαν τον Ερντογάν είχαν αντίκτυπο στις εκλογές.

Ο Σελάχ Σαλεγί πρόσθεσε ότι παρόλο που ο Ερντογάν κέρδισε τις εκλογές, η περιοχή δεν μπορεί να δεχτεί πλέον την τρέχουσα δικτατορία.

«Οι δημοκρατικές δυνάμεις και η αντιπολίτευση μπορούν να βάλουν ένα τέλος στις παράνομες ενέργειες του Ερντογάν.

»Υπάρχει υποστήριξη για τον κουρδικό λαό στο Μπακούρ (σ.σ. τουρκικό) Κουρδιστάν και τη Ροζάβα (σ.σ. συριακό Κουρδιστάν), επομένως ο Ερντογάν δεν μπορεί να επιτεθεί στους Κούρδους όπως πριν».

Αναλύοντας τα αποτελέσματα των τουρκικών εκλογών, ο Σαλεγί είπε ότι στην πραγματικότητα δεν μπορεί να λεχθεί ότι ο Ερντογάν κέρδισε τις εκλογές, «γιατί ένα μεγάλο ποσοστό του λαού δεν είναι ικανοποιημένο μαζί του».

Ο πολιτικός είπε ότι οι ΗΠΑ μπορεί να έκλεισαν τα μάτια στις παραβιάσεις της Τουρκίας για τα δικά τους συμφέροντα, αλλά «τώρα, οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες γνωρίζουν ξεκάθαρα ότι αυτή η δικτατορία προσπαθεί να επεκτείνει τα σύνορά της παραβιάζοντας την κυριαρχία άλλων χωρών.

»Γι’ αυτό ΗΠΑ και Ευρώπη ασκούν πίεση στην Τουρκία».

Σχετικά άρθρα