Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Die Welt: Στη Δύση θεωρούν δεδομένη μια «ακρωτηριασμένη» Ουκρανία

Die Welt: Στη Δύση θεωρούν δεδομένη μια «ακρωτηριασμένη» Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Die Welt, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ουκρανία, Ρωσία, Τζο Μπάιντεν,

Σε αδιέξοδο βρίσκεται, σύμφωνα με άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Die Welt, ο πόλεμος στην Ουκρανία, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει τη Δύση και τη Ρωσία να πιστέψουν ότι η κατάπαυση του πυρός ίσως είναι η καλύτερη λύση.

«Μπορεί η κυβέρνηση στο Κίεβο να σκέφτεται διαφορετικά και να θέλει να συνεχίσει να πολεμά.

»Ωστόσο, σε αντίθεση με τις επίσημες δηλώσεις της Δύσης, δεν είναι η Ουκρανία που αποφασίζει κυρίαρχα αν και πότε θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός, αλλά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν και οι αρχηγοί κυβερνήσεων από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία», σχολιάζει ο αρθρογράφος.

«Μέχρι να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός, η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ δεν περιμένουν από τις ουκρανικές δυνάμεις να εκδιώξουν εντελώς τους Ρώσους κατακτητές από τη χώρα τους.

»Σχεδόν θεωρούν δεδομένη μια “ακρωτηριασμένη” Ουκρανία».

Ο καθοριστικός παράγοντας, σύμφωνα με τη Welt, θα είναι το τίμημα που θα πρέπει τελικά να πληρώσουν το Κίεβο και η Δύση για μια κατάπαυση του πυρός ή ακόμα και για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

«Πρέπει να θεωρήσουμε ότι ούτε η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, ούτε στο ΝΑΤΟ τα επόμενα 15 με 20 χρόνια είναι ρεαλιστική – η Μόσχα μάλλον δεν θα δεχόταν τίποτα άλλο στις διαπραγματεύσεις».

Σχετικά άρθρα