Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Νέο «όχι» σε Στόλτενμπεργκ για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ερντογάν: Νέο «όχι» σε Στόλτενμπεργκ για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενς Στόλτενμπεργκ, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σουηδία, Τουρκία,

Δεν φαίνεται να κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ οι Ερντογάν και Στόλτενμπεργκ ύστερα από τη συνάντηση που είχαν την Κυριακή 4/6 στην Κωνσταντινούπολη, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν κι εγώ συμφωνήσαμε σήμερα ότι ο μόνιμος κοινός μηχανισμός θα πρέπει να πραγματοποιήσει νέα συνάντηση την εβδομάδα που αρχίζει στις 12 Ιουνίου.

»Η ένταξη θα κάνει τη Σουηδία πιο ασφαλή, αλλά και το ΝΑΤΟ και την Τουρκία ισχυρότερες», είπε ο Στόλτενμπεργκ σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, γεγονός που σημαίνει ότι δεν απέσπασε το «ναι» από τον Ερντογάν για την ένταξη.

Πάντως ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι «η Σουηδία εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της», ενώ πρόσθεσε ότι η Τουρκία εμποδίζει εδώ και 13 μήνες την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ προσάπτοντάς της ότι φιλοξενεί στο έδαφός της Κούρδους μαχητές.

Ο Στόλτενμπεργκ είπε ακόμη πως η Σουηδία έχει κάνει σημαντικά βήματα για να απαντήσει στις ανησυχίες της Τουρκίας και έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, ενώ πρόσθεσε πως εξακολουθεί να υπάρχει χρόνος για την ένταξή της μέχρι τη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουλίου στο Βίλνιους.

Αξιωματούχοι από την Τουρκία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία θα συναντηθούν στις 12ης Ιουνίου για περαιτέρω συζητήσεις σχετικά με την υποψηφιότητα της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, η οποία καθυστέρησε λόγω των αντιρρήσεων της Τουρκίας και της Ουγγαρίας, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχετικά άρθρα