Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Σαουδική Αραβία το 51% του πληθυσμού είναι κάτω των 51 ετών

Στη Σαουδική Αραβία το 51% του πληθυσμού είναι κάτω των 51 ετών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Σαουδική Αραβία,

Η Σαουδική Αραβία αποκάλυψε ότι το 51% του πληθυσμού της είναι κάτω των 51 ετών. Η Στατιστική Αρχή της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι ο πληθυσμός έχει ξεπεράσει τα 32,1 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 18,8 εκατομμύρια είναι πολίτες, ενώ οι μη Σαουδάραβες ανέρχονται σε 13,4 εκατομμύρια.

Ο αριθμός των οικογενειών της Σαουδικής Αραβίας έφτασε τα 4,2 εκατομμύρια, με μέσο οικογενειακό μέγεθος να αποτελείται από 4-5 μέλη.

Το 50,2% του πληθυσμού των πολιτών είναι άνδρες με τις γυναίκες να αντιπροσωπεύουν το 49,8 τοις εκατό.

«Η νεολαία είναι το μέλλον του έθνους και με τον νεαρό διάδοχό μας που μας ενδυνάμωσε και μας έδωσε το Όραμα 2030, η νεολαία μπορεί επιτέλους να πετύχει τα όνειρά της», δήλωσε η Αφράχ Σουχαΐλ, μια 32χρονη φοιτήτρια στο Ριάντ.

Τα αποτελέσματα, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη, έδειξαν ότι η μέση ηλικία της νεολαίας του βασιλείου ήταν 29 ετών, με το ποσοστό των Σαουδάραβων ηλικίας κάτω των 30 ετών να ανέρχεται στο 63% του συνολικού πληθυσμού.

Η Σαουδική Αραβία έχει επίσης καταγράψει τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου το 2022, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

«Η απογραφή της Σαουδικής Αραβίας 2022 είναι ένα σημαντικό εθνικό έργο και τα αποτελέσματα της θα αποτελέσουν βασικό πυλώνα για τον σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων, την ανάπτυξη οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, τη δημιουργία αναπτυξιακών σχεδίων για διάφορους τομείς και υπηρεσίες και την υποστήριξη του επενδυτικού περιβάλλοντος στο βασίλειο», δήλωσε ο Φαϊσάλ αλ Ιμραήμ, υπουργός Οικονομίας και Σχεδιασμού και Πρόεδρος της Γενικής Στατιστικής Αρχής.

«Σήμερα βλέπετε γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας παντού, συμπεριλαμβανομένου του διαστήματος.

»Η πρώτη Άραβα γυναίκα στο διάστημα είναι Σαουδάραβας, αυτό είναι κάτι που δεν φανταζόμασταν ποτέ», είπε η Αμπέερ Τζαμίλ, μια νοσοκόμα στη Τζέντα.

«Δίνει ελπίδα σε παιδιά και νέους ότι όλα είναι δυνατά, είναι μια πολύ θετική και κινητήρια εποχή για τις γυναίκες και τους νέους», πρόσθεσε η 29χρονη.

Η συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό του βασιλείου αυξήθηκε στο 52,5% πέρυσι από 51,5% το 2021, με υψηλότερη συμμετοχή τόσο στα δύο φύλα όσο και στους νέους.

«Τα τελευταία τρία χρόνια, η συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό γνώρισε τεράστια βελτίωση… που αντικατοπτρίζει τη συνολική βελτίωση των πολιτικών εργασίας», σύμφωνα με έκθεση της Jadwa Investment.

«Όπου κι αν πάτε σήμερα, βρίσκετε ταλαντούχους, εργατικούς και φιλόδοξους νέους, άνδρες και γυναίκες, που οδηγούν την ανάπτυξη του έθνους τους και συμβάλλουν στην επιτυχία του», λέει η Χάιφα Χαλίλ, μια 29χρονη Σαουδάραβας γραφίστας.

«Είναι χάρη στον διάδοχο του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν που μας έδωσε την ευκαιρία να εργαστούμε, να οδηγήσουμε και να κάνουμε περήφανες τις οικογένειες, την κοινότητα και το έθνος μας».

Οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας συγκέντρωσαν τα δεδομένα πραγματοποιώντας περισσότερες από ένα εκατομμύριο τηλεφωνικές κλήσεις και 900.200 επιτόπιες επισκέψεις.

Σχετικά άρθρα