Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρευνα: Το 63% των νέων Τούρκων θέλει να φύγει από την Τουρκία και να ζήσει αλλού

Έρευνα: Το 63% των νέων Τούρκων θέλει να φύγει από την Τουρκία και να ζήσει αλλού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσκοπήσεις, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Τουρκία,

Περίπου το 63% των νέων στην Τουρκία εξέφρασε την επιθυμία να ζήσει σε άλλη χώρα εάν τους δοθεί η ευκαιρία, σύμφωνα με τη «Μελέτη για τη νεολαία της Τουρκίας» που διεξήχθη από το Konrad-Adenauer-Stiftung Türkiye.

Οι πέντε πρώτες προτιμώμενες χώρες είναι οι εξής: Γερμανία 14,5%, ΗΠΑ 13,8%, ΗΒ 9,8%, Καναδάς 7,0% και Νορβηγία 6,7%.

Το πρωταρχικό κίνητρο πίσω από την επιθυμία να ζήσει κανείς σε άλλη χώρα, όπως αναφέρθηκε από το 47,8% των ερωτηθέντων, είναι η προοπτική βελτιωμένων συνθηκών διαβίωσης.

Ο δεύτερος πιο σημαντικός λόγος, που εντόπισε το 20,7% των συμμετεχόντων, είναι η πεποίθηση ότι αυτές οι χώρες προσφέρουν περισσότερη ελευθερία.

Η έρευνα διεξήχθη με την τεχνική συνεντεύξεων πρόσωπο με πρόσωπο-ερωτηματολόγιο με τη συμμετοχή 2.140 ατόμων σε κέντρα πόλεων σε 16 επαρχίες μεταξύ 5 Δεκεμβρίου 2022 – 20 Ιανουαρίου 2023. Η ηλικιακή ομάδα στόχος της έρευνας είναι νέοι μεταξύ ηλικίες 18 και 25 ετών.

Μόνο το 17,3% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι αισθάνονται ευτυχισμένοι.

Η πλειονότητα, που αποτελεί το 52,5%, περιέγραψε τον εαυτό του ως μέτρια ευτυχισμένο, ενώ το 30,1% θεωρούσε τον εαυτό του δυστυχισμένο.

Η πιο σημαντική φιλοδοξία για το μέλλον είναι η επίτευξη μιας καλής ζωής (46,7%).

Περίπου το 73,0% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Τουρκία είναι μια οικονομικά υπανάπτυκτη ή αναπτυσσόμενη χώρα, ενώ το 80,6% εξέφρασε την άποψη ότι οι τρέχουσες οικονομικές πολιτικές της Τουρκίας είναι ανεπιτυχείς.

Περίπου το 86,2% χαρακτήρισε κακή την οικονομική κατάσταση στην Τουρκία, ενώ το 88,7% αντιλαμβάνεται την κατανομή του εισοδήματος στη χώρα ως άνιση και ανισόρροπη.

Περίπου το 84,6% πιστεύει ότι υπάρχει υπερβολική ανεργία στην Τουρκία ενώ το 84,4% παραδέχτηκε ότι περιόρισε την κατανάλωσή του.

Ολόκληρη η έκθεση είναι προσβάσιμη ΕΔΩ

Σχετικά άρθρα