Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τούρκος ισλαμιστής βουλευτής Αλί Γιουκσέλ έχει τρεις γυναίκες – Ο Ερντογάν θέλει να νομιμοποιήσει την πολυγαμία

Ο Τούρκος ισλαμιστής βουλευτής Αλί Γιουκσέλ έχει τρεις γυναίκες – Ο Ερντογάν θέλει να νομιμοποιήσει την πολυγαμία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλάμ, Ισλαμιστές, Μουσουλμάνοι, Πολυγαμία, Τουρκία,

Ομάδες για τα δικαιώματα των γυναικών αντέδρασαν στην εκλογή του στελέχους του Ισλαμικού Νέου Κόμματος Ευημερίας Αλί Γιουκσέλ (Ali Yuksel) στο τουρκικό κοινοβούλιο, καθώς αποκαλύφθηκε ότι ο ισλαμιστής βουλευτής εκτός από την επίσημη σύζυγό του είναι ανεπίσημα παντρεμένος με ακόμα δύο γυναίκες.

«Η συμπερίληψη αυτού του ατόμου στο τουρκικό κοινοβούλιο είναι λάθος, λάθος, έγκλημα και παραβίαση για λογαριασμό των γυναικών», δήλωσε η πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Γυναικείων Ενώσεων (TKDF) Τζανάν Γκιουλού (Canan Güllü), σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Cumhuriyet.

Η Πρόεδρος του Κέντρου για τα Δικαιώματα των Γυναικών του Δικηγορικού Συλλόγου της Κωνσταντινούπολης, Μπιρσέλ Μπας Τοπάλογλου (Birsel Baş Topaloğlu), δήλωσε ότι είναι ανησυχητικό για άτομα όπως ο Γιουκσέλ, που υπερασπίζεται την πολυγαμία και έχει ιδέες κατά της κοσμικότητας, να βρίσκονται στο κοινοβούλιο.

«Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης αποσύρθηκε σε μια νύχτα και αυτή τη στιγμή συζητείται η κατάργηση του νόμου αριθ. 6284 (για την προστασία της οικογένειας και την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών)», είπε η Τοπάλογλου.

Η δικηγόρος Χούλια Γκιουλμπαχάρ (Hülya Gülbahar) είπε ότι η συμπερίληψη των βουλευτών του Νέου Κόμματος Ευημερίας και του HÜDA-PAR στις λίστες του κυβερνώντος ισλαμιστικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) έχει αποτέλεσμα η τουρκική Βουλή να μετατραπεί στο «πιο μισογυνικό» κοινοβούλιο στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας.

«Σήμερα αντιμετωπίζουμε υποσχέσεις όπως η ποινικοποίηση της μοιχείας και η απαγόρευση του φλερτ.

»Τα τελευταία 20 χρόνια, η πολυγαμία των ανδρών προσπαθεί να νομιμοποιηθεί στην Τουρκία και το δικαστικό σύστημα προσπαθεί να το πετύχει βήμα-βήμα.

»Το θέμα της πολυγαμίας των ανδρών συνδέεται άμεσα με την παιδική κακοποίηση», είπε.

Σχετικά άρθρα