Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο αγρότη ενώ όργωνε

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο αγρότη ενώ όργωνε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Συρία, Τουρκία,

Την Παρασκευή 2/6, Τούρκοι συνοριοφύλακες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα γύρω στα εξήντα ενώ όργωνε τη γη του κοντά στα τουρκικά σύνορα βόρεια του χωριού Αζμαρίν στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία.

Ο αγρότης δέχτηκε τέσσερις πυροβολισμούς, δύο στο στήθος και δύο στην κοιλιά κι αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Πηγή από την Πολιτική Άμυνα της Συρίας, που επιχειρεί στις περιοχές που ελέγχονται από την ισλαμιστική αντιπολίτευση, είπε στην ιστοσελίδα North Press ότι η διαδικασία διάσωσης καθυστέρησε για πάνω από μία ώρα, μέχρι να φτάσει η ομάδα των διασωστών, επειδή οι κάτοικοι της περιοχής δεν τολμούσαν πλησιάσουν και να σώσουν τον αγρότη από φόβο μήπως γίνουν κι εκείνοι στόχοι των Τούρκων συνοριοφυλάκων.

Ο ανταποκριτής του North Press στην περιοχή είπε ότι η περιοχή όπου στοχοποιήθηκε ο αγρότης βρίσκεται 100 μέτρα από ένα σημείο ελέγχου της τζιχαντιστικής οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS, πρώην μέτωπο Αλ Νούσρα – συριακή Αλ Κάιντα).

Οι αγρότες εκτάσεων που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά σύνορα δεν τολμούν να μαζέψουν τις καλλιέργειές τους ή να πλησιάσουν τα εδάφη τους λόγω των πυρών από τους Τούρκους συνοριοφύλακες.

Οι Τούρκοι συνοριοφύλακες συνεχίζουν να πυροβολούν αμάχους, που θέλουν να περάσουν στην Τουρκία αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον ή εκείνους που εργάζονται στα παραμεθόρια εδάφη.

Σχετικά άρθρα