Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβύη: Δολοφονήθηκε ο γιος του πρώην αρχηγού των Μυστικών Υπηρεσιών

Λιβύη: Δολοφονήθηκε ο γιος του πρώην αρχηγού των Μυστικών Υπηρεσιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λιβύη, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών,

Ο γιος του αρχηγού των υπηρεσιών πληροφοριών της Λιβύης κατά την εποχή του Μουαμάρ Καντάφι βρέθηκε σκοτωμένος στη Σεμπά, στη νότια Λιβύη, σύμφωνα με τα νέα του Al-Arabiya Al-Hadath.

Ο Μοχάμεντ αλ Σενούσι, γιος του Αμπντουλάχ αλ Σενούσι, βρέθηκε βάναυσα δολοφονημένος και διάτρητος από σφαίρες.

Άλλες πηγές υποστήριξαν ότι το έγκλημα προκλήθηκε από μια οικογενειακή διαμάχη μεταξύ του Αλ Σενούσι και του ξαδέρφου του.

Η τελευταία εμφάνιση του άνδρα ήταν τον Δεκέμβριο του 2022, όταν απείλησε να κλείσει όλα τα κυβερνητικά ιδρύματα στη νότια Λιβύη, εάν η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNU) δεν απελευθέρωνε τον πατέρα του και τους συντρόφους του.

Ο Αλ Σενούσι, ο πατέρας, επρόκειτο να παρουσιαστεί ενώπιον του Εφετείου Τρίπολης τη Δευτέρα.

Η πολιτοφυλακή Ράντα που τον κρατούσε δεν τον έφερε στο δικαστικό μέγαρο και η ακρόασή του αναβλήθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά για τις 6 Ιουνίου.

Ο δικηγόρος του απέκλεισε ότι ο πελάτης του θα παραδοθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ).

Σε συνέντευξή του στο Asharq Al-Awsat, ο δικηγόρος Άχμεντ Νασάντ είπε:

«Οι αντίπαλοι του Αλ Σενούσι γνωρίζουν καλά ότι εάν έκαναν αυτό το βήμα, θα σήμαινε έκρηξη της κατάστασης στη Λιβύη».

Ο Νασάντ πρόσθεσε ότι η δίκη του Αλ Σενούσι «προχωρά ως συνήθως, αλλά το πρόβλημα έγκειται στην Ειδική Δύναμη Αποτροπής (Ράντα) που τον κρατά και στην έκταση της δέσμευσής της να υποταχθεί στις οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα».

Ο δικηγόρος ανέφερε ότι εάν ο Αλ Σενούσι είχε προσαχθεί στο δικαστήριο, η συνεδρίαση θα ήταν αφιερωμένη στην «ακρόαση των αιτήσεών μου για την υπεράσπισή του».

Νωρίτερα τον Μάιο, η οικογένεια του Αλ Σενούσι περιέγραψε τη δίκη του ως «άδικη για πολιτικούς λόγους και δεν βασίζεται σε καμία νομική ή ηθική βάση».

Η οικογένεια απαίτησε από όλους «να απόσχουν από την πολιτικοποίηση της υπόθεσης και να αφήσουν στην ακεραιότητα της Δικαιοσύνης την εφαρμογή της δικαιοσύνης».

Σε μια δήλωση, η οικογένεια επιβεβαίωσε την αυξανόμενη ταλαιπωρία του Αλ Σενούσι, ως αποτέλεσμα «εσκεμμένης ιατρικής αμέλειας και στέρησης των διεθνώς συμφωνηθέντων ανθρωπίνων και νόμιμων δικαιωμάτων του.

»Στερείται τους γιατρούς, που παρακολουθούν τις χρόνιες και σοβαρές ασθένειές του, να έχει τακτικές οικογενειακές επισκέψεις και να συναντά τη νομική ομάδα υπεράσπισης, η οποία δεν επιτρέπεται να τον επισκεφτεί εδώ και περισσότερα από πέντε χρόνια».

Η δήλωση προσθέτει ότι, «αυτό σημαίνει ότι έχει ληφθεί μια απόφαση αργού θανάτου και ότι οι άδικες διαδικασίες δίκης είναι μόνο ένα μέσο για να καμουφλάρεται αυτό το έγκλημα».

Υπεύθυνες για αυτή την κατάσταση θεωρούνται οι τοπικές Αρχές και ζητήθηκε η παροχή της απαραίτητης ιατρικής περίθαλψης.

Σχετικά άρθρα