Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράκ ανακοίνωσε πόσα μέλη του Ισλαμικού Κράτους σκότωσε από τις αρχές του 2023

Το Ιράκ ανακοίνωσε πόσα μέλη του Ισλαμικού Κράτους σκότωσε από τις αρχές του 2023
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Η Κοινή Διοίκηση Επιχειρήσεων του Ιράκ (JOC) δημοσίευσε τον αριθμό των νεκρών του Ισλαμικού Κράτους από τις αρχές του τρέχοντος έτους.

«Η Κοινή Διοίκηση Επιχειρήσεων συνεχίζει να καταδιώκει τρομοκράτες μέλη του ISIS παντού, ειδικά στις περιοχές στις οποίες οι τρομοκράτες θεωρούν απομακρυσμένες και ασφαλείς περιοχές για αυτούς, που είναι ορεινές, ειδικά στην οροσειρά Χαμρίν, τη λίμνη Χαμρίν, το Βαντί αλ Σάι και το Βαντί Ζαϊτούν», δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του JOC, υποστράτηγος Ταχσίν αλ Χαφάτζι, σύμφωνα με το Ιρακινό Πρακτορείο Ειδήσεων (INA).

Τόνισε ότι από την ανάληψη της εξουσίας από την σημερινή κυβέρνηση, ο αριθμός των τρομοκρατών του ISIS που εξοντώθηκαν ξεπέρασε τους 155.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι οι δυνάμεις ασφαλείας εξουδετέρωσαν με επιτυχία περισσότερους από 119 τρομοκράτες και κατέστρεψαν 303 σήραγγες και ξενώνες από την αρχή του τρέχοντος έτους μέχρι σήμερα.

Ο Αλ Χαφάτζι σημείωσε ότι οι τρομοκράτες του ISIS χρησιμοποιούν διάφορες τακτικές για να αποφύγουν τις δυνάμεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της χειραγώγησης βοσκών προβάτων, της κίνησης με τη μορφή πολύ μικρών ομάδων για τη διάπραξη τρομοκρατικών δραστηριοτήτων και της καταφυγής σε τακτικές που περιλαμβάνουν εκφοβισμό, απαγωγή και κλοπή σε ορεινές περιοχές, κοιλάδες, ερήμους και άλλες παρόμοιες περιοχές.

Παρά τη δήλωση νίκης της ιρακινής κυβέρνησης επί του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) το 2017, η χώρα από τότε αγωνίζεται να εξασφαλίσει πλήρως τα εδάφη της από την απειλή των τζιχαντιστών.

Η τζιχαντιστική οργάνωση συνεχίζει να αποτελεί σοβαρή απειλή τόσο για τους πολίτες όσο και για τις δυνάμεις ασφαλείας, με ιδιαίτερη έμφαση στις αμφισβητούμενες περιοχές μεταξύ Ερμπίλ (ιρακινό Κουρδιστάν) και Βαγδάτης (ομοσπονδιακή κυβέρνηση).

Σχετικά άρθρα