Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Καλάσνικοφ μπαίνει στον ρωσοουκρανικό πόλεμο με drones-καμικάζι

Η Καλάσνικοφ μπαίνει στον ρωσοουκρανικό πόλεμο με drones-καμικάζι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμυντική Βιομηχανία, Καλάσνικοφ, Ουκρανία, Πολεμική Βιομηχανία, Ρωσία,

Η ρωσική εταιρεία όπλων «Καλασνίκοφ», κατασκευάστρια του γνωστού και πιο δημοφιλούς παγκοσμίως όπλου εφόδου, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι εγκαινιάζει ένα νέο τμήμα για την παραγωγή drones-καμικάζι, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως στον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία.

Όπως σημειώνει το Reuters, η Ρωσία ξεκίνησε να χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις επιχειρήσεις της, και κυρίως τα ιρανικά Shahed, ως απάντηση στη χρήση δυτικών, ιστραηλινών και τουρκικών drones από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Με τον πόλεμο ωστόσο, να συνεχίζεται, τώρα η Μόσχα επιδιώκει να ενισχύσει την εγχώρια παραγωγή μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων.

Η ρωσική εταιρεία όπλων ανακοίνωσε ότι το νέο τμήμα θα εστιάσει στην παραγωγή των λεγόμενων «περιπλανώμενων πυρομαχικών», ευρύτερα γνωστών ως drones-καμικάζι, τα οποία πυροδοτούνται μόλις εντοπίσουν στόχο.

«Βασικός στόχος του τμήματος είναι η παραγωγή συστημάτων καθοδηγούμεων περιπλανώμενων πυρομαχικών.

»Τα συστήματα έχουν σχεδιαστεί για την υψηλής ακριβείας καταστροφή απομακρυσμένων επίγειων στόχος μεμονωμένων εθνικών στόχων ή ομάδων», ανέφερε η εταιρεία.

Η ρωσική εταιρεία θα κατασκευάζει επίσης εκτοξευτές, θα αναπτύσσει τεχνολογία ελέγχου των drones, ενώ θα εστιάσει και στην έρευνα και ανάπτυξη.

«Το 2024, θα είμαστε σε θέση να πολλαπλασιάσουμε τον αριθμό των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων που παράγουμε – ήτοι περιπλανώμενα πυρομαχικά και αναγνωριστικά drones», δήλωσε ο πρόεδρος της Kalashnikov, Άλαν Λουσνίκοφ, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο μήνα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η ρωσική βιομηχανία μη επανδρωμένων αεροσκαφών θα μπορούσε σύντομα να φτάσει σε αξία των 12 δισ. δολάρια, στο πλαίσιο του σχεδίου που προωθείται για την αύξηση της παραγωγής drones.

Από την πλευρά του ο πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Αντρέι Μπελούσοφ σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του 2026, η Ρωσία θα πρέπει να είναι σε θέσει να κατασκευάζει 18.000 drones ετησίως.

Σχετικά άρθρα