Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεντβέντεφ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία ενδέχεται να διαρκέσει δεκαετίες

Μεντβέντεφ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία ενδέχεται να διαρκέσει δεκαετίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Ουκρανία, Ρωσία,

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ενδέχεται να διαρκέσει δεκαετίες, με μεγάλες περιόδους μαχών και ανάμεσά τους περιόδους κατάπαυσης του πυρός, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Ρωσίας και σταθερό σύμμαχο του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Γνωστός για τις συχνά εμπρηστικές του δηλώσεις, ο Μεντβέντεφ που θεωρείται το φερέφωνο του Κρεμλίνου, σήμερα είναι αντιπρόεδρος του ισχυρού συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Ρωσίας.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Βιετνάμ προχώρησε στην εκτίμησή του σχετικά με την διάρκεια των συγκρούσεων.

«Αυτή η σύγκρουση θα διαρκέσει πολύ καιρό, πιθανότατα δεκαετίες», δήλωσε σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Όσο υπάρχει μια τέτοια δύναμη (κυβέρνηση), θα υπάρχουν, ας πούμε, τρία χρόνια εκεχειρίας, δύο χρόνια σύγκρουσης και έπειτα πάλι από την αρχή», συνέχισε, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό της Μόσχας ότι η Ουκρανία είναι ναζιστικό κράτος.

Παράλληλα, ο Μεντβέντεφ έθεσε και πάλι την προοπτική μιας πυρηνικής σύγκρουσης, λέγοντας ότι η Ρωσία θα πρέπει να εξαπολύσει ένα προληπτικό χτύπημα εάν η Δύση δώσει στην Ουκρανία πυρηνικά όπλα.

Τον Ιανουάριο, ο Μεντβέντεφ είχε δηλώσει ότι εάν η Ρωσία ηττηθεί, θα μπορούσε να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο.

«Υπάρχουν μη αναστρέψιμοι νόμοι του πολέμου.

»Εάν πρόκειται για πυρηνικά όπλα, θα πρέπει να γίνει ένα προληπτικό χτύπημα», δήλωσε ο Μεντβέντεφ σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οι δηλώσεις του έγιναν αφότου ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να μεταφέρει τακτικά πυρηνικά όπλα στο έδαφός της, που συνορεύει με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά άρθρα