Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο εξόριστος πρίγκιπας διάδοχος της Λιβύης «αλληλέγγυος» στην οικογένεια Καντάφι

Ο εξόριστος πρίγκιπας διάδοχος της Λιβύης «αλληλέγγυος» στην οικογένεια Καντάφι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λιβύη,

Ο Μοχάμεντ Ελ-Σενούσι, ο γιος του αείμνηστου πρίγκιπα διαδόχου της Λιβύης, Χασάν Ελ-Σενούσι, σχολίασε τα δεινά που περνά η οικογένεια του εκλιπόντος ηγεμόνα της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι.

«Τα βάσανα της οικογένειας του συνταγματάρχη Καντάφι και αναγκάζονται να χρησιμοποιούν διαφορετικά διαβατήρια λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί εναντίον τους, τα οποία υποφέρουμε και εμείς εδώ και δεκαετίες», έγραψε ο Ελ-Σενούσι στο Twitter την Τρίτη.

«Δεν δεχόμαστε ότι οποιοσδήποτε Λίβυος πολίτης στερείται του δικαιώματός του να επιστρέψει στην πατρίδα του όποτε θέλει», επιβεβαίωσε ο εξόριστος πρίγκιπας.

Ο Ελ-Σενούσι τόνισε ότι «δεν θα δεχόταν να υποστεί οποιοσδήποτε Λίβυος πολίτης αυτή την αδικία, ακόμα κι αν η βασιλική του οικογένεια είχε υποστεί την ίδια αδικία στο παρελθόν».

Ζήτησε επίσης «να ξεχάσουμε το παρελθόν» για να οικοδομήσουμε το νέο κράτος.

Τον Απρίλιο, ο Ελ-Σενούσι επανέλαβε την έκκλησή του για επιστροφή σε μια συνταγματική μοναρχία στη Λιβύη.

Εξήγησε ότι «δεκαετίες ολοκληρωτικής και δικτατορικής διακυβέρνησης δεν οδήγησαν σε μια σταθερή κυβέρνηση στη χώρα».

«Πέρασε πάνω από μια δεκαετία, αλλά οι Λίβυοι δεν βλέπουν το νόημα του χαλαρού κοινοβουλευτικού συστήματος, που οδήγησε στη διεύρυνση της πολιτικής σύγκρουσης», δήλωσε ο φιλόδοξος διάδοχος του θρόνου στο Maghreb Voices.

Υποστήριξε ότι «η δημοκρατική εξουσία της μοναρχίας ιδρύθηκε για να προστατεύσει τη χώρα από το βάρος των κοινωνικών και φυλετικών συγκρούσεων.

»Η διεξαγωγή περισσότερων εκλογών εκτός του βασιλικού πλαισίου θα οδηγήσει μόνο σε περισσότερες συγκρούσεις και διαμάχες.

»Ο ρόλος του Βασιλιά στη Λιβύη είναι να εγγυηθεί την πορεία της πολιτικής διαδικασίας και να μην επιτρέψει διαχωρισμούς μεταξύ των κοινωνικών και πολιτικών συνιστωσών σε αυτή τη μεγάλη και εκτεταμένη χώρα».

Ο διάδοχος σημείωσε ότι «δεν υπάρχει ευκαιρία να λυθούν τα προβλήματα ασφάλειας στη Λιβύη, ελλείψει μιας εκλεγμένης Αρχής της οποίας η νομιμότητα αναγνωρίζεται από όλα τα μέρη.

»Επίσης, χωρίς σύνταγμα που καθορίζει τους νόμους της πολιτικής διαδικασίας, οι λύσεις στη Λιβύη δεν θα πετύχουν».

Σχετικά άρθρα