Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Πολωνία αγοράζει υποβρύχια – Έχει μόνο ένα παλιό σοβιετικής κατασκευής

Η Πολωνία αγοράζει υποβρύχια – Έχει μόνο ένα παλιό σοβιετικής κατασκευής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Πολωνία, Υποβρύχια, Υποβρύχιο,

Με σύγχρονα υποβρύχια σκοπεύει να ενισχύσει το Πολεμικό Ναυτικό της η Πολωνία, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Μάριους Μπλάστσακ.

«Σχεδιάζουμε να εκκινήσουμε τη διαδικασία για την αγορά υποβρυχίων και την απόκτηση της απαραίτητης τεχνολογίας πριν από το τέλος του έτους», δήλωσε την Τετάρτη 24/5 ο Πολωνός υπουργός Άμυνας σε διάσκεψη στη Βαρσοβία.

Διευκρίνισε ότι το επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιηθούν λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των υποβρυχίων που θα αποκτηθούν, καθώς και για τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

Επί του παρόντος το Πολεμικό Ναυτικό της Πολωνίας διαθέτει ένα σοβιετικής κατασκευής υποβρύχιο, το οποίο καθελκύστηκε το 1985.

Το «Orzel» χρειάστηκε επισκευές 10 φορές σε διάστημα δύο ετών (2020-2021) και δεν επιδέχεται άλλες, σύμφωνα με πολωνικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με παλαιότερη ενημέρωση, μεταξύ των υποψηφίων αναδόχων είναι η γαλλική Naval, η ισπανική Navantia, η σουηδική Saab Kockums και η γερμανική ThyssenKrupp Marine Systems.

H Πολωνία, χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, εκσυγχρονίζει τις ένοπλες δυνάμεις της εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ενώ αποτελεί στρατηγικό κόμβο για την παράδοση της δυτικής στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο.

Σχετικά άρθρα