Ισλαμικό ΚράτοςΜετάλλαξη Όμικρον
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναστασιάδης προς Τουρκία: “Κάτω από απειλές και εκβιασμούς δεν συζητώ”

Αναστασιάδης προς Τουρκία: “Κάτω από απειλές και εκβιασμούς δεν συζητώ”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης, Τουρκία,

Μιλώντας σε επίσημο γεύμα προς τιμήν του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης αναφέρθηκε εκτενώς, στην παρούσα φάση του Κυπριακού και στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τόσο εσάς Σεβασμιότατε, όσο και τον απανταχού Ελληνισμό, αλλά και να καταστήσω σαφές προς όσους έχουν τη δυνατότητα παρεμβάσεων, πως δεν είμαι διατεθειμένος να δεχθώ τις όποιες πιέσεις για επάνοδο σε ένα διάλογο κάτω από απειλές ή εκβιασμούς, προκειμένου να επιβληθεί μια λύση που θα την υπαγορεύσει η στρατιωτική ισχύς», τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Στρατιωτικές απειλές και παράνομες παρεμβάσεις στο όνομα δήθεν των Τουρκοκυπριών, σημείωσε, δεν υποβοηθούν στην κατοχύρωση των αυτονόητων. Αντίθετα, δήλωσε, απομακρύνουν τις προοπτικές εξεύρεσης λύσης και της δυνατότητας αξιοποίησης του κινήτρου που ο φυσικός πλούτος προσφέρει.

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην αντιφώνηση ανέφερε, ότι ο κυπριακός λαός αξίζει κάθε συμπαράσταση διότι είναι λαός παραγωγικός». Σημείωσε επίσης, πως στην Κύπρο «υπάρχει ένας άγριος εποικισμός και μια αβεβαιότητα που προέρχεται από την τουρκική στάση και προκλητικότητα».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του στα κατεχόμενα και συγκεκριμένα στους εγκλωβισμένους, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, τη χαρακτήρισε ως «συγκλονιστική εμπειρία» και πρόσθεσε, ότι «υπήρξε η αίσθηση ερημίας στα κατεχόμενα». Μίλησε για την αξιοπρέπεια που διακρίνει τους εγκλωβισμένους και υπογράμμισε, ότι έτυχε μεγάλης φιλοξενίας από αυτούς.

Επικαλούμενος λόγια του αρχιεπισκόπου Αθηνών, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, είπε, ότι «επιστρέφουμε στην Αμερική, καλύτεροι ορθόδοξοι και καλύτεροι Έλληνες, διότι ζήσαμε αυτές τις μέρες εδώ στην Κύπρο».

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, δώρισε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, μια εικόνα του Αγίου Νικολάου και τέλεσε αγιασμό στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τη σειρά του, χάρισε στον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο μια εικόνα του Ιδρυτή της Εκκλησίας, Αποστόλου Βαρνάβα.

Ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

Σχετικά άρθρα