Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Στρατιωτική άσκηση – μήνυμα στις ΗΠΑ

Τουρκία: Στρατιωτική άσκηση – μήνυμα στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Κύπρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Κυρίαρχο θέμα στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης την τελευταία ώρα είναι η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου για την άσκηση που έκανε η αεροπορία για πιθανή επέμβαση στην Συρία για την προστασία του τάφου του Σουλεϊμάν Σαχ που είναι μέσα στην Συρία.

Μάλιστα με τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πέταξε και ο αρχηγός της Αεροπορίας προφανώς για να δώσει το ιδιαίτερο συμβολικό βάρος στο μήνυμα που θέλουν να στείλουν από την Άγκυρα στις ΗΠΑ.

Ενδεικτικό είναι ότι η η άσκηση έγινε στις 21 Οκτωβρίου και ανακοινώθηκε σήμερα, μία ώρα μετά αφού έγινε γνωστό ότι ο τουρκικός στρατός πάει να πνίξει στο αίμα τους Κούρδους στην πόλη Τσίζρε όπου το Σάββατο ανακήρυξαν την περιοχή αυτόνομη.

Άλλη μία περίεργη σύμπτωση είναι ότι το Σάββατο που οι Κούρδοι προχωρούσαν στην ανακήρυξη της αυτονομίας ο Αιγύπτιος Πρόεδρος κατηγορούσε την Τουρκία ότι βρισκόταν πίσω από τις αλλεπάληλες επιθέσεις αυτοκτονίας κατά του αιγυπτιακού στρατού στο Σινά κοντά στα σύνορα με την Λωρίδα της Γάζας.

Είναι ξεκάθαρο ότι η δημόσια ανακοίνωση της στρατιωτικής άσκησης έχει να κάνει με την στάση των ΗΠΑ που στηρίζουν τους Κούρδους και επίσης είναι ξεκάθαρο ότι ο Ερντογάν ανοίγει όλα τα μέτωπα.

Από την Συρία και το Ιράκ ως την Κύπρο και την Αίγυπτο γιατί πέρα από τον έλεγχο της περιοχής έχει να κάνει με τους αγωγούς πετρελαίου.

Διαβάστε ακόμη:

Ερντογάν: Έδειξε τις ΗΠΑ για συνωμοσία με τους Κούρδους

Τουρκία: Οι Κούρδοι έγραψαν ιστορία – Κήρυξαν αυτονομία (βίντεο)

Πόλεμος: Οι Τούρκοι πάνε να πνίξουν στο αίμα τους Κούρδους (βίντεο)

Γιατί η Αίγυπτος καταγγέλει την Τουρκία πίσω από το χτύπημα στο Σινά

Η Τουρκία στέλνει κι άλλα πολεμικά πλοία στην ΑΟΖ – Η Ελλάδα σε επιφυλακή

Σχετικά άρθρα