Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τιμήθηκε ο 104χρονος Αυστραλός, Τσάρλι Περότ, μοναδικός επιζών της Μάχης της Κρήτης

Τιμήθηκε ο 104χρονος Αυστραλός, Τσάρλι Περότ, μοναδικός επιζών της Μάχης της Κρήτης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Ελληνική Ομογένεια, Μάχη της Κρήτης, Μελβούρνη,

Θαυμασμό και αγάπη για την Κρήτη, την οποία θεωρεί δεύτερη πατρίδα του, τρέφει ο μοναδικός Αυστραλός επιζών της Μάχης της Κρήτης, Τσάρλι Περότ.

Ο κ. Περότ, μαζί με μέλη της οικογένειά του βρέθηκαν στο Κρητικό Χωριό την περασμένη Κυριακή, όπου η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης και η Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης, υπό την αιγίδα της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας και του Συμβουλίου Μνήμης της Μάχης της Κρήτης και Υπόλοιπης Ελλάδας, παρέθεσαν το Επίσημο Γεύμα Μνήμης ANZAC, για την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης και παράλληλα τον τίμησαν.

Μάλιστα, ο Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Γεώργιος Κυριακού, του απένειμε και αναμνηστικό εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας.

Όπως έγραψε η ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» της Δευτέρας, εθνική συγκίνηση και υπερηφάνεια κυριάρχησαν στις εκδηλώσεις που έγιναν το στη Μελβούρνη για την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Όλοι οι ομιλητές απέτιναν φόρο τιμής στην υπηρεσία και τη θυσία των Αυστραλών και άλλων στρατιωτών των Συμμάχων στην Κρήτη, αλλά και στη δύναμη και γενναιοδωρία του Κρητικού λαού που, όχι μόνο πολέμησε με σθένος για την υπεράσπιση του νησιού του, αλλά επίσης προστάτευσε και φυγάδευσε με αυτοθυσία και αυταπάρνηση τους συμμαχικούς στρατιώτες.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, η Επιτροπή Μνήμης της Μάχης της Κρήτης οργάνωσε Τελετή Κατάθεσης Στεφάνων για την 82η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, το Σάββατο στο Μνημείο Πεσόντων (Shrine of Remembrance).

Τις εκδηλώσεις, τίμησε με την παρουσία του αντιπροσωπεία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στην Αυστραλία, την οποία απαρτίζουν ο Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Κυριακού, ο Πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Στυλιανός Μητσιώτης και ο συνοδός τους Στρατιωτικός Ακόλουθος στην Πρεσβεια της Ελλάδας στην Καμπέρα Συνταγματάρχης Ιωάννης Φασιανός.

Ο Τσάρλι Περότ, με τους εκπροσώπους των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι με ένα θερμό μήνυμα-ωδή στους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τους Έλληνες με τους Αυστραλούς χαιρέτισε την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης ο Αυστραλός πρωθυπουργός, κ. Anthony Albanese.

Στο αδούλωτο φρόνημα των Κρητικών, το οποίο δεν τους επέτρεπε να εγκαταλείψουν τον αγώνα και να παραδοθούν αμαχητί στους επίδοξους κατακτητές της μεγαλονήσου, εστίασε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, σε μήνυμά του για την 82η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Πηγή: ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Σχετικά άρθρα