Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία στέλνει κι άλλα πολεμικά πλοία στην ΑΟΖ – Η Ελλάδα σε επιφυλακή

Η Τουρκία στέλνει κι άλλα πολεμικά πλοία στην ΑΟΖ – Η Ελλάδα σε επιφυλακή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Κύπρος, Μπαρμπαρός, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαμάς,

Σε κατάσταση παραφροσύνης και διεθνούς απομόνωσης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να ανοίξει μέτωπο με την υπό συγκρότηση συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου και Κουρδιστάν, ώστε να τη δυναμιτίσει πριν αυτή ολοκληρωθεί.

Ενάντια σε Αίγυπτο και Κουρδιστάν χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος. Στο Ισραήλ έχει βάλει τη Χαμάς να δημιουργεί πρόβλημα από τη Λωρίδα της Γάζας. Και σε ό,τι αφορά Ελλάδα και Κύπρο στέλνει ακόμα δύο πολεμικά πλοία στην ΑΟΖ.

Η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση τη στιγμή που επισκέπτεται την Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να προετοιμάσει με τους ομολόγους του από την Κύπρο και την Αίγυπτο την τριμερή συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών, η οποία σαφώς συνδέεται με την αξιοποίηση των ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.

Όπως ανακοίνωσε η Τουρκία στέλνει στην Κυπριακή ΑΟΖ τη φρεγάτα TCG Goksu (F-497) και την κορβέτα Zipkin (P-336) κλάσης Kilic II. Τα δύο πολεμικά πλοία θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα, τη φρεγάτα Gelibolu και την κορβέτα Bartin που συνοδεύουν το ερευνητικό σκάφος «Barbaros» το οποίο «αλωνίζει» εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Πρόκειται για έναν μικρό στόλο που συγκεντρώνει η Τουρκία στην Κυπριακή ΑΟΖ, αποτελούμενο από τέσσερα πολεμικά πλοία (δύο φρεγάτες και δύο κορβέτες) και ένα υποβρύχιο, ενώ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου πλέουν μερικά ακόμη πολεμικά πλοία, σε απόσταση αναπνοής από την Κύπρο.

Από το Πεντάγωνο αναφέρουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα, αναμένοντας κλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία με πιθανό «θερμό επεισόδιο» εντός του Αιγαίου.

Ωστόσο, να υπενθυμίσουμε, ότι οι Κούρδοι κήρυξαν αυτονομία εντός της Τουρκίας. Διαβάστε εδώ:
1. Πόλεμος: Οι Τούρκοι πάνε να πνίξουν στο αίμα τους Κούρδους (βίντεο)
2. Τουρκία: Οι Κούρδοι έγραψαν ιστορία – Κήρυξαν αυτονομία (βίντεο)

Σχετικά άρθρα