Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Οι ΗΠΑ θέλουν να βγάλουν έξω την Τουρκία από τους αγωγούς πετρελαίου”

“Οι ΗΠΑ θέλουν να βγάλουν έξω την Τουρκία από τους αγωγούς πετρελαίου”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ο Mehmet Avni Özgürel είναι ένας Τούρκος συγγραφέας και αρθρογράφος κορυφαίων εφημερίδων στην Τουρκία όμως αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει σύμφωνα με την Ζαμάν είναι ότι έχει πολύ, μα πάρα πολύ καλές σχέσεις με τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, την ΜΙΤ.

Σε εκπομπή του καναλιού Atv όπου η συζήτηση ήταν γύρω από τις δηλώσεις του Ερντογάν ότι “υπάρχει ένας μεγάλος εγκέφαλος που κινεί τα νήματα στα σύνορα με την Τουρκία και χρησιμοποιεί τους Κούρδους” για τις οποίες εδώ στο Tribune γράψαμε εξ αρχής ότι υπονοούσε τις ΗΠΑ, ο Mehmet Avni Özgürel δήλωσε ότι “ξεκάθαρα ο Ερντογάν εννοούσε τις ΗΠΑ. Αυτό που συμβαίνει στην Συρία και στο Ιράκ δεν είναι τίποτα άλλο από την προσπάθεια των ΗΠΑ να κάνουν bypass την Τουρκία στο ζήτημα των νέων αγωγών πετρελαίου”.

Όπως δήλωσε ο διάσημος αναλυτής θέλουν να περάσουν ένα αγωγό από το Ιράκ στην Μεσόγειο που να μην έχει καμιά σχέση με την Τουρκία.

Θα περνά από την αυτόνομη περιοχή των Κούρδων του Ιράκ και από εκεί στο αυτόνομο κράτος της Ροζάβα (το συριακό Κουρδιστάν).

Διαβάστε ακόμη:

Ερντογάν: Έδειξε τις ΗΠΑ για συνωμοσία με τους Κούρδους

Τουρκία: Οι Κούρδοι έγραψαν ιστορία – Κήρυξαν αυτονομία (βίντεο)

Πόλεμος: Οι Τούρκοι πάνε να πνίξουν στο αίμα τους Κούρδους (βίντεο)

Γιατί η Αίγυπτος καταγγέλει την Τουρκία πίσω από το χτύπημα στο Σινά

Σχετικά άρθρα