Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία με το Ιράν θα κατασκευάσουν σιδηρόδρομο που θα ανταγωνιστεί τη Διώρυγα του Σουέζ

Η Ρωσία με το Ιράν θα κατασκευάσουν σιδηρόδρομο που θα ανταγωνιστεί τη Διώρυγα του Σουέζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Εμπραχίμ Ραϊσί, Ιράν, Ρωσία, Τρένο,

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και η Ρωσική Ομοσπονδία υπέγραψαν την Τετάρτη 17/5 συμφωνία για την κατασκευή ενός σιδηροδρομικού διαδρόμου μεταξύ των δύο εθνών για την περαιτέρω ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ιρανός ομόλογός του Εμπραχίμ Ραΐσι προήδρευσαν της τελετής υπογραφής της συμφωνίας μέσω βιντεοδιάσκεψης.

«Ο σιδηρόδρομος Rasht-Astara θεωρείται ως ένας σημαντικός σύνδεσμος στο διάδρομο, που προορίζεται να συνδέσει την Ινδία, το Ιράν, τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν και άλλες χώρες μέσω σιδηροδρόμων και θαλάσσιων γραμμών – μια διαδρομή που η Ρωσία λέει ότι μπορεί να ανταγωνιστεί τη Διώρυγα του Σουέζ ως σημαντικό παγκόσμιο εμπορικό δρόμο», ανέφερε σήμερα το Reuters.

Ο σιδηρόδρομος θα εκτείνεται σε τουλάχιστον 162 χιλιόμετρα, γεγονός που θα διευκολύνει τον μεγαλύτερο όγκο εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών.

Θα εκτείνεται κατά μήκος της ακτής της Κασπίας Θάλασσας, συνδέοντας τα λιμάνια της Ρωσίας στη Βαλτική Θάλασσα με τα ιρανικά στον Ινδικό Ωκεανό και τον Κόλπο.

Σχετικά άρθρα