Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν οπλαρχηγό του Ισλαμικού Κράτους

Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν οπλαρχηγό του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν τη Δευτέρα 15/5 τη σύλληψη ενός ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) σε καταδρομική επιχείρηση στη νότια ύπαιθρο της Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία.

Το Κέντρο ΜΜΕ των SDF ανέφερε σε ανακοίνωση ότι στις 8 Μαΐου, οι Ειδικές Μονάδες των SDF πραγματοποίησαν μια επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα «την εξάρθρωση ενός τρομοκρατικού πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Αλ Ντασίσχα, νότια της Χασάκα.

Η επιχείρηση υποστηρίχθηκε από αεροπορική επιτήρηση και χερσαία υποστήριξη από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ανέφερε η ανακοίνωση των SDF, προσθέτοντας ότι οι μονάδες συνέλαβαν τον αρχηγό του πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους και έναν ύποπτο που τον συνόδευε.

Ο οπλαρχηγός του Ισλαμικού Κράτους «σχεδίαζε ενεργά τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του στρατού, των δυνάμεων ασφαλείας και των πολιτών μας», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο ίδιος διευκόλυνε τη μετακίνηση των πυρήνων του ISIS και «ήταν άμεσα υπεύθυνος για τις δραστηριότητές τους» στη νότια Χασάκα και στη βόρειο Ντέιρ αλ Ζουρ.

Η δήλωση ανέφερε ότι οι μονάδες των SDF ανακάλυψαν «όπλα, τεχνικό εξοπλισμό και ενοχοποιητικά έγγραφα που αποδεικνύουν τη σχέση του με το ISIS».

Σχετικά άρθρα