Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μισθοφόρος της τουρκικής SADAT κρατείται στο Παρίσι

Μισθοφόρος της τουρκικής SADAT κρατείται στο Παρίσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για SADAT - Εταιρεία Μισθοφόρων Ισλαμιστών Τουρκία, Αντνάν Τανριβερντί, Γαλλία, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Νίσιβη, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τσίζρε,

Στις 3 Μαρτίου, ένας άνδρας τουρκικής υπηκοότητας επιτέθηκε στο κουρδικό κέντρο στο Παρίσι. Ο Γάλλος δημοσιογράφος Γκιγιόμ Περιέ ανέφερε σε μήνυμα στο Twitter ότι «ο ύποπτος, ο οποίος παρουσιάστηκε ως πρώην μισθοφόρος της SADAT, τέθηκε υπό κράτηση στο Παρίσι».

Η επίθεση ήρθε μετά από μια πολύνεκρη επίθεση που σκότωσε τρεις Κούρδους στη γαλλική πρωτεύουσα στις 23 Δεκεμβρίου 2022.

Ως ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία στην Τουρκία, η SADAT δημιουργήθηκε από 23 απόστρατους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς από διάφορες μονάδες του τουρκικού στρατού και επικεφαλής τον απόστρατο ταξίαρχο Αντνάν Τανριβερντί.

Η παρακρατική τουρκική μισθοφορική ομάδα είναι περισσότερο γνωστή για τη βοήθειά της σε μισθοφορικές ομάδες όπως το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα κατά των Κούρδων στη Ροζάβα (συριακό Κουρδιστάν), αλλά πρόσφατα άρχισε να επεκτείνει τις επιχειρήσεις της και στην Τουρκία.

Αυτή η παραστρατιωτική οργανωτική δομή, που χρηματοδοτείται από τον προεδρικό προϋπολογισμό, σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους στο Σουρ, το Τσίζρε και τη Νίσιβη αναπτύσσοντας το κοπάδι Τσετσένων μισθοφόρων του Ισλαμικού Κράτους για να καταστείλει τη νόμιμη μάχη των Κούρδων το 2016 για αυτοδιοίκηση στις κουρδικές περιοχές της Τουρκίας.

Σχετικά άρθρα