Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου μετά από σχόλιο του Ερντογάν

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου μετά από σχόλιο του Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ερυθρά Ημισέληνος, Ερυθρός Σταυρός, Σεισμός, Τουρκία,

Ο επικεφαλής της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου (Ερυθρός Σταυρός), Κερέμ Κινίκ, παραιτήθηκε στις 12 Μαΐου, ανακοίνωσε ο σύλλογος, τρεις μήνες αφότου προέκυψε διαμάχη για την πώληση σκηνών από τον Ερυθρό Σταυρό σε άλλη φιλανθρωπική ΜΚΟ τις πρώτες ημέρες μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία.

Ο σεισμός μεγέθους 7,8 Ρίχτερ ταρακούνησε μια τεράστια περιοχή στη νότια Τουρκία τον Φεβρουάριο, προκαλώντας περισσότερους από 54.000 θανάτους στην Τουρκία και τη Συρία.

Οι άνθρωποι στην περιοχή παραπονέθηκαν για αργή ανταπόκριση από τις Αρχές τις πρώτες ημέρες μετά την καταστροφή, προκαλώντας κριτική στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στις 11 Μαΐου ότι «λυπήθηκε» από την Ερυθρά Ημισέληνο επειδή πούλησε σκηνές.

«Η Ερυθρά Ημισέληνος δεν μπορεί να πουλήσει σκηνές.

»Θα πρέπει να διορθώσουν αμέσως αυτό το λάθος», είπε κατά τη διάρκεια συνάντησης με νέους που προηχογραφήθηκε και μεταδόθηκε στις 11 Μαΐου.

Ο Κερέμ Κινίκ είπε αρχικά ότι γνώριζε την πώληση και την περιέγραψε ως νόμιμη, υποστηρίζοντας ότι μια θυγατρική της Ερυθράς Ημισελήνου πραγματοποίησε την πώληση σε άλλη ΜΚΟ.

Όμως αργότερα αρνήθηκε ότι γνώριζε και σημείωσε ότι θα είχε αποτρέψει την πώληση αν το ήξερε εκ των προτέρων.

Η Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε στη δήλωσή της στις 12 Μαΐου ότι θα πραγματοποιήσει έκτακτο συνέδριο μετά την παραίτησή του.

Η Ερυθρά Ημισέληνος προκάλεσε δημόσιο διάλογο όταν αποκαλύφθηκε ότι πούλησε σκηνές σε άλλη φιλανθρωπική οργάνωση, την AHBAP, τις πρώτες μέρες μετά τον σεισμό αντί να τις στείλει απευθείας στη ζώνη της καταστροφής.

Σχετικά άρθρα