Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανικό C-130J έκανε μία σύντομη και ασυνήθιστη στάση στη Βεγγάζη και συνέχισε για Κύπρο

Βρετανικό C-130J έκανε μία σύντομη και ασυνήθιστη στάση στη Βεγγάζη και συνέχισε για Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για RAF Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (Ηνωμένο Βασίλειο), Βεγγάζη, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κυρηναϊκή, Λιβύη,

Ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130J της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας (RAF) έκανε μια σύντομη και ασυνήθιστη στάση στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Nova.

Το απόγευμα της Κυριακής (7/5), ένας λογαριασμός στο Twitter που ειδικεύεται στην παρακολούθηση αεροσκαφών και πλοίων (air_intel), κατέγραψε την αναχώρηση της πτήσης RRR5995 από το αεροδρόμιο Μπενίνα στη Βεγγάζη, προς την αεροπορική βάση της RAF στο Ακρωτήρι της Κύπρου.

Επιβεβαίωσε ότι οι βρετανικές στρατιωτικές πτήσεις προς τη Λιβύη συνήθως πηγαίνουν στην Τρίπολη ή τη Μισράτα στα δυτικά της χώρας και όχι στη Βεγγάζη.

Το Nova πρόσθεσε ότι από το αρχείο καταγραφής πτήσεων που είναι διαθέσιμο στο Flightradar 24, φαίνεται ότι το βρετανικό τετρακινητήριο αεροπλάνο προσγειώθηκε στην ανατολική Λιβύη την Κυριακή και απογειώθηκε ξανά την ίδια μέρα: Έμεινε λίγο περισσότερο από 30 λεπτά στο έδαφος.

Τον Απρίλιο, η Μπάρμπαρα Γούντγουορντ, Μόνιμη Αντιπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου στα Ηνωμένα Έθνη και Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον μήνα Απρίλιο, επανέλαβε τη συνεχή υποστήριξή της στο έργο του απεσταλμένου του ΟΗΕ στη Λιβύη, Αμπντουλάγι Μπατίλι.

Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Λιβύη, η Βρετανίδα διπλωμάτης είπε:

«Όλοι οι Λίβυοι, από τους κοινωνικούς ηγέτες μέχρι την κοινωνία των πολιτών, έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στις μακροπρόθεσμες προσπάθειες της Λιβύης για σταθερότητα».

Η Γούντγουορντ τόνισε την ανάγκη «να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε εποικοδομητικά για την υποστήριξη του λιβυκού λαού για την αντιμετώπιση μακροχρόνιων ζητημάτων.

»Μόνο μέσω συντονισμένων προσπαθειών, με πρωταγωνιστικό ρόλο από τον ΟΗΕ, μπορούμε να βοηθήσουμε να ανοίξει ο δρόμος για εκλογές και όχι μόνο, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η Λιβύη θα επιτύχει τη σταθερότητα και την ευημερία που αξίζει ο λαός της».

Τόνισε ότι «είναι ζωτικής σημασίας να δεσμευτούν εκείνοι που έχουν επιρροή στη Λιβύη σε μια συμφωνία που θα επιτρέψει τη διεξαγωγή εκλογών το συντομότερο δυνατό, χωρίς να διακινδυνεύσει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα στην ειρήνη και τη σταθερότητα».

Η Γούντγουορντ σημείωσε ότι η διαμεσολάβηση του ΟΗΕ «πρέπει να λάβει χώρα μεταξύ εκείνων που είναι εξουσιοδοτημένοι να επιλύουν βασικά εμπόδια που έχουν καθυστερήσει από καιρό την πρόοδο της Λιβύης προς τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια».

Επαίνεσε επίσης τις θετικές προσπάθειες που καταβάλλονται από τους φορείς ασφαλείας για να υποστηρίξουν την πραγματοποίηση επιτυχών εκλογών, προσθέτοντας ότι οι αρχικές τους δεσμεύσεις είναι «καλοδεχούμενες και θα πρέπει να αποτελέσουν το θεμέλιο για πιο ουσιαστικούς πολιτικούς συμβιβασμούς που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για επιτυχείς εκλογές».

Σχετικά άρθρα