Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβύη: Ξεκινά θαλάσσια επιβατική σύνδεση μεταξύ Τρίπολης, Μισράτα και Κωνσταντινούπολης τέσσερις φορές τον μήνα

Λιβύη: Ξεκινά θαλάσσια επιβατική σύνδεση μεταξύ Τρίπολης, Μισράτα και Κωνσταντινούπολης τέσσερις φορές τον μήνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κωνσταντινούπολη, Λιβύη, Μισράτα, Ναυτιλία, Τουρκία, Τρίπολη,

Τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Kevalay Queen Company, Άχμεντ Αλ Μπασίρ, δήλωσε ότι το επιβατηγό πλοίο Kevalay Queen έδεσε στο λιμάνι Αλ Σαάμπ στην πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη.

Εξήγησε ότι αυτό «έρχεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έναρξη της πρώτης ναυτιλιακής γραμμής μεταξύ Τρίπολης και Κωνσταντινούπολης την Πέμπτη (11/5)».

Σε δηλώσεις Τύπου, ο Αλ Μπασίρ σημείωσε ότι τέσσερα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται τον μήνα από την Τρίπολη και τη Μισράτα στην Κωνσταντινούπολη, προσθέτοντας ότι τα εισιτήρια μπορούν να ληφθούν απευθείας από τα ταξιδιωτικά και τουριστικά γραφεία στο λιμάνι Αλ Σαάμπ.

Επιβεβαίωσε ότι η έναρξη της γραμμής «εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της λιβυκής κυβέρνησης να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα».

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία λήψης πολλών ειδικών μέτρων, σε συμφωνία με τις κυβερνήσεις της Αιγύπτου, της Τυνησίας και του Μαρόκου, για την έναρξη τουριστικών γραμμών κρουαζιέρας στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο Αλ Μπασίρ.

Τον Αύγουστο, ο Πρόεδρος του Τουρκο-Λιβυκού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, Μορτέζα Κροφνέλ, είπε ότι ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης ανήλθε σε 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Κροφνέλ σημείωσε ότι τέσσερα δρομολόγια θα ταξιδεύουν στη Λιβύη το μήνα, με συνολική χωρητικότητα 900 κλινών επιβατών, 400 αυτοκίνητα και 1.700 τόνους φορτίου.

Ο Τούρκος αξιωματούχος περιέγραψε την εμπορική ανταλλαγή με τη Λιβύη ως «μια πύλη για το εμπόριο με ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο, δεδομένης της γεωστρατηγικής θέσης της Λιβύης.

»Επιδιώκουμε να επεκτείνουμε το τουρκικό ναυτιλιακό δίκτυο στη Λιβύη, ώστε να αναχωρεί από την Κωνσταντινούπολη προς τη Βεγγάζη και τη Μισράτα».

Σχετικά άρθρα