Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ανώτερος Αμερικανός διπλωμάτης στη Β/Α Συρία επισκέφθηκε το Φράγμα του Ευφράτη

Ο ανώτερος Αμερικανός διπλωμάτης στη Β/Α Συρία επισκέφθηκε το Φράγμα του Ευφράτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Διπλωματικό Σώμα, Ενέργεια, Ευφράτης Ποταμός, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ράκα, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Συρία,

Τη Δευτέρα, ο ανώτερος εκπρόσωπος των ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία, Νίκολας Γκρίνγκερ, επισκέφθηκε το Φράγμα του Ευφράτη κοντά στην πόλη Ράκα, όπου η στάθμη του νερού έχει φτάσει σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Γκρίνγκερ συναντήθηκε με την ηγεσία του Ενεργειακού Γραφείου της Αυτόνομης Διοίκησης Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES).

Ο Γκρίνγκερ ενημερώθηκε για τις τρέχουσες τεχνικές συνθήκες του φράγματος.

Εν τω μεταξύ, το Γραφείο Ενέργειας παρείχε μια περιεκτική εξήγηση για τους στρόβιλους του φράγματος και τον μηχανισμό λειτουργίας τους.

Έθιξαν επίσης τις καταστροφικές συνέπειες της συνεχούς μείωσης της στάθμης του νερού του ποταμού Ευφράτη καθώς η Τουρκία συνεχίζει να συγκρατεί το νερό του ποταμού.

Αυτή η επίσκεψη είναι η πρώτη απεσταλμένου των ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία στις εγκαταστάσεις του φράγματος του Ευφράτη μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την περιοχή το 2019 πριν την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία, στις παραμεθόριες συριακές πόλεις Ρας αλ Αΐν και Τελ Αμπιάντ στα βόρεια της επαρχίας Ράκα.

Σχετικά άρθρα