Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αίγυπτος: Πρόταση για εκκένωση του πληθυσμού από το Σινά

Αίγυπτος: Πρόταση για εκκένωση του πληθυσμού από το Σινά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Ισλαμικό Κράτος, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χερσόνησος του Σινά,

Στρατιωτικοί αναλυτές στην Αίγυπτο προτείνουν την εκκένωση του πληθυσμού από την χερσόνησο του Σινά μέχρι να κερδηθεί η μάχη κατά των τζιχαντιστών που δρουν στην περιοχή.

Και αυτό γιατί όπως υποστηρίζουν είναι καλύτερο όχι μόνο για τον στρατό προκειμένου να κάνει καλύτερα τις επιχειρήσεις του αλλά και για την ίδια την ασφάλεια των πολιτών που ζουν σε αυτές τις περιοχές.

Ο ειδικός αναλυτής και πρώην στρατηγός του στρατού της Αιγύπτου Sayed Abdel-Wahab Abdel-Aal είπε ότι κάτι τέτοιο έγινε και το 1963 όταν έπρεπε να γίνει για τον φόβο των πλημμυρών του Νείλου.

“Αυτή την φορά θα γίνει για να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία και για να έχουμε την δυνατότητα να τους κόψουμε κάθε βοήθεια που παίρνουν μέσω των τούνελ” συμπλήρωσε ο πρώην στρατηγός.

Όμως προσέξτε η λέξη τούνελ παραπέμπει στην βοήθεια που θεωρεί η Αίγυπτος ότι παίρνουν οι τζιχαντιστές από τους Παλαιστίνιους.

Η δράση των τζιχαντιστών στην χερσόνησο του Σινά εντοπίζεται στην περιοχή που συνορεύει με την Λωρίδα της Γάζας και οι αρχές φωτογραφίζουν ότι υπάρχει βοήθεια εκτός από τους Παλαιστίνιους και από την Τουρκία.

Είναι ενδεικτικό ότι το πρώτο μέτρο που πήραν οι Αιγύπτιοι μετά την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Σινά ήταν να κλείσουν το μοναδικό συνοριακό πέρασμα ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Λωρίδα της Γάζας.

Από την Παρασκευή που οι τζιχαντιστές σε πολλαπλές επιθε΄σεις αυτοκτονίας κατά των θέσεων του Αιγυπτιακού στρατού, που είχαν σαν αποτέλεσμα να πεθάνουν 33 στρατιώτες, η χώρα έχει κηρύξει τον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών με αλλεπάληλες επιθέσεις εναντίον τους.

Σχετικά άρθρα