Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βλαντίμιρ Πούτιν: Η Δύση προσπαθεί να καταστρέψει τη Ρωσία

Βλαντίμιρ Πούτιν: Η Δύση προσπαθεί να καταστρέψει τη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Γερμανία, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Ρωσία,

H Ρωσία θέλει ένα «ειρηνικό μέλλον», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας πριν από την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, για τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης (επέτειος της νίκης της Ρωσίας επί της ναζιστικής Γερμανίας).

Ο Ρώσος πρόεδρος επικαλέστηκε τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο λέγοντας ότι η Δύση προσπαθεί να καταστρέψει τη χώρα του.

Υποστήριξε μάλιστα ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται ξανά ένας «πραγματικός πόλεμος» εναντίον της Ρωσίας.

Τι είναι η Ημέρα της Νίκης

Η Ημέρα της Νίκης είναι μια από τις σημαντικότερες επίσημες αργίες στη Ρωσία, με τους πολίτες να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις μνήμης για τις τεράστιες θυσίες που έκανε η Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του λεγόμενου Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου του 1941-45, στον οποίο έχασαν τη ζωή τους περίπου 27 εκατομμύρια πολίτες.

Ωστόσο, φέτος έχουν ακυρωθεί οι παρελάσεις σε αρκετές πόλεις, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Επίσης, φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί η «Πορεία του Αθάνατου Συντάγματος» στη Μόσχα, μια επίσημη πομπή κατά την οποία οι πολίτες παρελαύνουν κρατώντας πορτρέτα των συγγενών τους που χάθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επισήμως δεν έχει δοθεί κάποια εξήγηση, ωστόσο, ειδικοί και αναλυτές πιστεύουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος φοβάται την τροπή που θα μπορούσε να πάρει η πομπή, καθώς υπάρχει ανησυχία ότι θα εμφανίζονταν πολίτες με φωτογραφίες συγγενών τους που έχουν χαθεί στις συγκρούσεις στην Ουκρανία.

«Θέλουμε ένα ειρηνικό μέλλον»

Απευθυνόμενος στο πλήθος, ο Πούτιν υποστήριξε ότι εξελίσσεται ένας «πραγματικός πόλεμος εναντίον της πατρίδας μας» και πως η Δύση θέλει να καταστρέψει τη Ρωσία.

«O στόχος τους δεν είναι άλλος από το να δουν την πτώση της χώρας μας», είπε κατηγορώντας επίσης τις δυτικές ελίτ ότι σπέρνουν τους σπόρους του «μίσους και της ρωσοφοβίας».

Ο Πούτιν επίσης είπε ότι η Δύση έχει ξεχάσει τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης

«Εμείς όμως θέλουμε να δούμε από την μεριά μας ένα ειρηνικό μέλλον», πρόσθεσε.

«Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε», ανέφερε προσθέτοντας ότι «η μνήμη αυτών που υπερασπίστηκαν την πατρίδα είναι ιερή».

«Οι μάχες που αποφασίζουν τη μοίρα της πατρίδας μας ήταν πάντα εθνικές και ιερές», είπε επίσης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό» από το έργο τους, καθώς η ασφάλεια της Ρωσίας υπολογίζει στο έργο όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. «Όλοι προσεύχονται για εσάς».

Ο Πούτιν, ο οποίος συχνά παρομοιάζει τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ουκρανίας με τους Ναζί που ηττήθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έκανε την ίδια σύγκριση και σήμερα.

«Μόνο η Ρωσία παραμένει πιστή στα επιτεύγματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ η Δύση έχει ξεχάσει ποιος νίκησε τους Ναζί», υποστήριξε.

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε περήφανος για τους στρατιώτες που συμμετέχουν σε αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας. Όπως είπε, το κράτος και το μέλλον της Ρωσίας εξαρτώνται από αυτούς τους ανθρώπους.

«Είμαστε ενωμένοι για να στηρίξουμε τους ”ήρωές” μας», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο πιο δυνατό από την αγάπη μας για την πατρίδα», δήλωσε ο Πούτιν στο τέλος της ομιλίας του, με τα τελευταία λόγια: «Στη νίκη μας!»

Σχετικά άρθρα