Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μουχάμεντ Γιακούτ: Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ -γαμπρός του Ερντογάν- «εξαφανίστηκε» γιατί έφαγε ξύλο επειδή κεράτωσε

Μουχάμεντ Γιακούτ: Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ -γαμπρός του Ερντογάν- «εξαφανίστηκε» γιατί έφαγε ξύλο επειδή κεράτωσε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Εμινέ Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, Τουρκία,

Η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε το Σάββατο ένταλμα σύλληψης για τον Κούρδο επιχειρηματία Μουχάμεντ Γιακούτ (Muhammed Yakut), αφού ανάρτησε ένα νέο βίντεο με περαιτέρω συγκλονιστικούς ισχυρισμούς για το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και τους συνεργάτες του, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών σχετικά με τη μυστηριώδη εξαφάνιση του πρώην υπουργού Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ (Berat Albayrak), τον Νοέμβριο του 2020, ανέφερε το Σάββατο ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Gazete Duvar.

Ο Αλμπαϊράκ, γαμπρός του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαφανίστηκε από τα φώτα της δημοσιότητας μετά την απροσδόκητη παραίτησή του από τον υπουργό Οικονομικών.

Επανήλθε στην επιφάνεια τον Μάιο του 2021, παρακολουθώντας την προσευχή της Παρασκευής στο πρόσφατα χτισμένο τζαμί «Çamlıca» στην Κωνσταντινούπολη, για να εξαφανιστεί για άλλη μια φορά από τη δημόσια θέα.

Στο τελευταίο του βίντεο, ο Γιακούτ ισχυρίζεται ότι η αρχική εξαφάνιση του Αλμπαϊράκ οφειλόταν σε μια βίαιη διαμάχη που έλαβε χώρα μετά την αποκάλυψη της σχέσης του με το μοντέλο και ηθοποιό Özge Ulusoy.

Ο Γιακούτ ισχυρίζεται ότι ο Αλμπαϊράκ τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια του περιστατικού και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για νοσηλεία.

Ο Γιακούτ ισχυρίζεται ότι ο Αλμπαϊράκ συναντήθηκε με την Ουλουσόι (το μοντέλο) σε ένα γιοτ που ανήκε στον Ερκάν Γιλντιρίμ και ότι ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού κατέχει κασέτες της υπόθεσης.

Ο Γιακούτ αναφέρει λεπτομερώς το υποτιθέμενο περιστατικό που οδήγησε στην εξαφάνιση του Αλμπαϊράκ, δηλώνοντας ότι η Εμινέ Ερντογάν, σύζυγος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πήγε στο γιοτ με τον γιο της Μπουράκ Ερντογάν αφού έμαθε για το περιστατικό.

Ο Γιακούτ ισχυρίζεται ότι έλαβε χώρα βίαιος καβγάς και ο Μπουράκ χτύπησε τον Αλμπαϊράκ, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Στο βίντεό του ο Γιακούτ ισχυρίζεται επίσης ότι ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης των ιδιωτικών νοσοκομείων «Medipol Hospitals», βοήθησε να νοσηλευτεί ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ με ψεύτικο όνομα και ότι η Εμινέ Ερντογάν, μέσω πληρεξουσίων, κατέχει το 30% των μετοχών της αλυσίδας νοσοκομείων.

Ο Γιακούτ ισχυρίστηκε ότι ο Αλμπαϊράκ υποβλήθηκε σε εγχείρηση γνάθου διάρκειας έξι ωρών στο νοσοκομείο Medipol στην περιοχή Bağcılar της Κωνσταντινούπολης.

Η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης του Γιακούτ με την κατηγορία της «παράνομης απόκτησης και διάδοσης προσωπικών δεδομένων» και ζήτησε κόκκινη ειδοποίηση της INTERPOL μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σχετικά άρθρα