Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερμπακάν, σύμμαχος του Ερντογάν, υποσχέθηκε να καταδιώξει τους ομοφυλόφιλους

Ο Ερμπακάν, σύμμαχος του Ερντογάν, υποσχέθηκε να καταδιώξει τους ομοφυλόφιλους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Ομοφυλόφιλοι, Τουρκία,

Η τουρκική κρατική τηλεόραση TRT στις 7 Μαΐου άρχισε να μεταδίδει τις επίσημες προεκλογικές ομιλίες των υποψηφίων προέδρων και των πολιτικών κομμάτων, καθώς έμεινε μόνο μία εβδομάδα για τις εκλογές.

Ο ηγέτης του Ισλαμικού Νέου Κόμματος Ευημερίας (YRP), Φατίχ Ερμπακάν, σύμμαχος του Ερντογάν στη «Λαϊκή Συμμαχία», ήταν ο πρώτος πολιτικός που εμφανίστηκε στην οθόνη.

Κατά την εξαγγελία των προεκλογικών του υποσχέσεων, ο Ερμπακάν είπε ότι οι LGBTI+ ενώσεις της χώρας θα κλείσουν εντελώς και θα εμποδιστούν από το να κάνουν «προπαγάνδα» στο κοινό.

«Θα προστατεύσουμε τη νεολαία μας από καταστροφές όπως ο ντεϊσμός, ο αθεϊσμός και η ομοφυλοφιλία και θα τους παρέχουμε την απαραίτητη πνευματική και ψυχολογική υποστήριξη», είπε ο Ερμπακάν και υποσχέθηκε να δώσει μόνιμες θέσεις δημοσίων υπαλλήλων σε καθηγητές μαθημάτων του Κορανίου.

Πριν το YRP ενταχθεί στην κυβερνώσα «Λαϊκή Συμμαχία» στις 24 Μαρτίου, το κόμμα και το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) υπέγραψαν ένα πρωτόκολλο που περιλαμβάνει ρήτρες που εισάγουν διακρίσεις κατά της κοινότητας των LGBTI+.

Επιπλέον, τα κορυφαία στελέχη της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Ερντογάν, επιτίθενται σε περιθωριοποιημένες ομάδες στις καθημερινές τους προπαγανδιστικές ομιλίες καθώς πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών.

Ο Ερμπακάν, ο οποίος είναι γιος του πρώην πρωθυπουργού Νετζμετίν Ερμπακάν, στηρίζει την «Λαϊκή Συμμαχία» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές, αλλά κατεβαίνει με δικό του κομματικό ψηφοδέλτιο στις βουλευτικές εκλογές.

Από την άλλη πλευρά είναι η «Εθνική Συμμαχία» της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Οι γενικές εκλογές της Τουρκίας έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στις 14 Μαΐου 2023.

Διεξάγονται προεδρικές εκλογές για την εκλογή του Προέδρου της Τουρκίας με σύστημα δύο γύρων.

Ταυτόχρονα διεξάγονται βουλευτικές εκλογές για την εκλογή 600 βουλευτών στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας.

Σχετικά άρθρα