Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ουκρανοί κατέρριψαν ρωσικό υπερηχητικό πύραυλο με αντιαεροπορικό Patriot

Οι Ουκρανοί κατέρριψαν ρωσικό υπερηχητικό πύραυλο με αντιαεροπορικό Patriot
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία, Πύραυλοι Patriot, Ρωσία,

Η Ουκρανία λέει ότι χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας Patriot για να αναχαιτίσει έναν ρωσικό υπερηχητικό πύραυλο.

Ο Μίκολα Ολέστσουκ, διοικητής της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, έγραψε το Σάββατο στο Telegram:

«Ναι, αναχαιτίσαμε το “απαράμιλλο” Kinzhal», προσθέτοντας ένα emoji με την ουκρανική σημαία.

Ο Ολέστσουκ είπε ότι η αναχαίτιση έγινε κατά τη διάρκεια νυχτερινής επίθεσης στις 4 Μαΐου στον ουρανό πάνω από το Κίεβο.

Το Kh-47 Kinzhal είναι ένας υπερηχητικός βαλλιστικός πύραυλος.

Ταξιδεύει 10 φορές την ταχύτητα του ήχου και μπορεί να εκτοξευθεί μακριά από το πεδίο της μάχης, καθιστώντας δύσκολη την αναχαίτισή του.

Η Ουκρανία έχει λάβει τουλάχιστον δύο συστήματα Patriot, ένα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ένα από τη Γερμανία, για να ενισχύσει την αεράμυνα της, η οποία στο παρελθόν δεν ήταν σε θέση να αναχαιτίσει πιο σύγχρονους ρωσικούς πυραύλους όπως ο Kinzhal.

Εάν επιβεβαιωθεί ότι η Ουκρανία κατέρριψε με επιτυχία έναν Kinzhal, εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις ρωσικές δυνατότητες.

Ο εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας Γιούρι Ινχάτ δήλωσε το Σάββατο ότι οι Ρώσοι είπαν ότι «το Patriot είναι ένα ξεπερασμένο αμερικανικό όπλο και τα ρωσικά όπλα είναι τα καλύτερα στον κόσμο».

«Λοιπόν, υπάρχει επιβεβαίωση ότι λειτουργεί αποτελεσματικά ακόμη και ενάντια σε έναν υπερηχητικό πύραυλο», είπε ο Ινχάτ, προσθέτοντας ότι η αναχαίτιση του Kinzhal είναι «ένα χαστούκι για τη Ρωσία».

Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Άμυνας Ολεκσίι Ρεζνίκοφ είπε ότι οι Patriots θα είναι κρίσιμοι για την υπεράσπιση της ουκρανικής υποδομής έναντι βαλλιστικών πυραύλων.

«Η κατασκευή ενός πολυεπίπεδου συστήματος αεράμυνας και αντιπυραυλικής άμυνας το συντομότερο δυνατό είναι η προτεραιότητά μας», δήλωσε.

«Αυτό γίνεται για την προστασία των ειρηνικών πόλεων, των κρίσιμων υποδομών και των ανθρώπων (…) Τα συστήματα Patriot δημιουργούν μια ικανότητα που δεν υπήρχε πριν – να νικήσουν βαλλιστικούς στόχους».

Σχετικά άρθρα