Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιράκ: Τουλάχιστον 400 κρατούμενες του Ισλαμικού Κράτους κάνουν απεργία πείνας

Ιράκ: Τουλάχιστον 400 κρατούμενες του Ισλαμικού Κράτους κάνουν απεργία πείνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Απεργία Πείνας, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Ο βρετανικός τηλεοπτικός σταθμός BBC μετέδωσε το Σάββατο ότι τουλάχιστον 400 γυναίκες πραγματοποιούν απεργία πείνας για δεύτερη συνεχή εβδομάδα σε «μια φυλακή υψίστης ασφαλείας στην πρωτεύουσα του Ιράκ, Βαγδάτη».

Το BBC ανέφερε στο ρεπορτάζ του ότι μεταξύ των γυναικών, που βρίσκονται σε απεργία πείνας, είναι και ξένες υπηκόους από τη Ρωσία, την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν, την Ουκρανία, τη Συρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Αυτές οι γυναίκες, που πιστεύεται ότι δεν έχουν σιτιστεί από τις 24 Απριλίου, είναι φυλακισμένες με την κατηγορία ότι ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και λένε ότι «είχαν άδικες δίκες», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Επίσης, περίπου 100 παιδιά βρίσκονται μαζί τους στη φυλακή.

Το ρεπορτάζ πρόσθεσε: «Δεκάδες χιλιάδες πρώην μέλη του Ισλαμικού Κράτους κρατούνται.

»Εικάζεται ότι πολλοί από τους άνδρες τους εκτελέστηκαν συνοπτικά, αλλά χιλιάδες γυναίκες και παιδιά τέθηκαν υπό κράτηση.

»Μερικοί επαναπατρίστηκαν στις χώρες καταγωγής τους, αλλά πολλοί παραμένουν στις φυλακές της Συρίας και του Ιράκ».

Βίντεο, που έλαβε το BBC, από το εσωτερικό των εγκαταστάσεων στη Βαγδάτη έδειχνε «αδυνατισμένες γυναίκες να κείτονται ακίνητες σε σκληρά πέτρινα πατώματα».

Οι ποινές των γυναικών κυμαίνονται από 15 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη.

Ορισμένες έχουν καταδικαστεί σε θάνατο, αλλά δεν έχουν πραγματοποιηθεί εκτελέσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Αυτές οι γυναίκες ξεκίνησαν την απεργία «παρά τις πεποιθήσεις τους και ενάντια στις συνθήκες στις οποίες κρατούνται».

Το ρεπορτάζ μετέδωσε περαιτέρω λέγοντας ότι οι κρατούμενες γυναίκες είπαν ότι «δεν είχαν καμία επαφή με τις πρεσβείες τους και διπλωματικοί εκπρόσωποι δεν ήταν παρόντες σε πολλές από τις δίκες τους».

Αυτές οι γυναίκες που κρατούνται στη φυλακή, η οποία βρίσκεται ανατολικά της Βαγδάτης, εκτίουν ποινές για διάφορα εγκλήματα – που δεν σχετίζονται όλα με την τρομοκρατία, σύμφωνα με ρεπορτάζ.

Σχετικά άρθρα